S fortsætter med at stemme nej til sin egen udlændingepolitik

0
2639
Dansk Folkeparti tester i disse dage Socialdemokratiets valgløfter ved at fremsætte socialdemokratiets egne udlændingepolitiske forslag i Forslaget. Her er Morten Messerschmidt på talerstolen under fredagens 1. behandling af to af disse forslag. Fra Folketings-TV

Socialdemokratiet siger også nej til DF-forslag om dansk grænsekontrol og stramninger i familiesammenførings-reglerne. Forslagene er taget direkte fra Socialdemokratiets eget udlændingeudspil “Retfærdig og realistisk” fra 2018

Socialdemokratiet fortsætter med at stemme nej til beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, som er taget direkte fra Socialdemokratiets eget udlændingeudspil “Retfærdig og realistisk”.

Som ditoverblik skrev fredag, så afviste Socialdemokratiet torsdag at stemme for tre beslutningsforslag, bl.a. om et loft over ikke-vestlig indvandring, som ord til anden er taget fra “Retfærdig og realistisk”.

Og fredag gentog samme situation sig to gange i Folketinget. Her sagde Socialdemokratiet nej til et forslag om at fjerne de lempelser for familiesammenførte, som blev gennemført sidste sommer, og nej til et forslag om, at regeringen skal sikre en reform af Schengen-samarbejdet, så Danmark kan få fuld selvbestemmelse over grænsekontrollen.

To forslag, der er taget direkte fra S-udspillet “Retfærdig og realistisk”.

Som der står i udspillet fra 2018, som var en central del af den socialdemokratiske valgkamp, der sikrede Mette Frederiksen regeringsmagten i 2019:

Om famliesammenføringer:

”(…) Derfor skal vi øge de krav, vi stiller, før man kan blive familiesammenført. Der er i særlig grad brug for at stille krav til de tilflyttende ægtefæller. Så de er integrationsparate fra dag ét”.

Om grænsekontrol:

“Socialdemokratiet vil arbejde for en reform af Schengen-samarbejdet. Så udgangspunktet bliver, at det er de enkelte lande, der selv kan bestemme, hvornår og hvor længe man ønsker at kontrollere sine egne grænser”.

“Socialdemokratiet vil arbejde for en reform af Schengen-samarbejdet”

Fra udspillet “Retfærdig og realistisk”

Tesfaye: Vi har ikke lempet familiesammenføring

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) afviste under 1. behandlingen af DFs beslutningsforslag, at regeringen har lempet familiesammenføringsreglerne.

Diskussionen handler om en ny arbejdsmarkedsordning, som regeringen indførte i 2020, med støtte fra rød bloks partier. En ordning, der giver udlændinge og deres familier mulighed for at blive, selv om de mister deres opholdsgrundlag, hvis de har været i arbejde i mindst to år. I følge ministeren er der ikke tale om en lempelse, og det er, sagde han, indtil videre kun få personer, der har benyttet den nye ordning.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) skulle fredag for anden dag i træk forklare i Folketinget, hvorfor Socialdemokratiet ikke vil stemme for sin egen politik. Fra Folketings-TV

Regeringen venter på EU-udspil

Heller ikke når det gælder grænsekontrollen, mener udlændinge- og integrationsministeren, at der er noget forkert i, at regeringen stemmer nej til et forslag, som er taget fra Socialdemokratiets egen politik. For dels kan regeringen ”ikke egenhændigt sikre en reform af schengensamarbejdet”, dels er EU-kommissionen på vej med et forslag til en reform, som regeringen regner med vil komme danske ønsker i møde.

”Jeg forventer, at kommissionen til sommer fremlægger sit forslag til en reform, og at det blandt andet vil gøre mulighederne for at landene kan indføre midlertidig grænsekontrol mere fleksibel,” sagde Mattias Tesfaye.

Messerschmidt: S har intet gjort

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt mener ikke, at regeringen bare kan læne sig tilbage og vente på det forslag om Schengen-reform, som EU-Kommissionen har på vej. Han konstaterede, at regeringen ikke har præsenteret et eneste forslag til en reform for hverken Folketinget eller Europaudvalget, og heller ikke har gjort noget aktivt i EU-systemet, f.eks. ved at rejse kravet om selvstændig grænsekontrol på et EU-topmøde.

”Så ikke nok med, at man har stillet sine socialdemokratiske vælgere nogle tanker i udsigt, som er svære at realisere. Man har ikke engang gjort noget for at realisere dem. For at citere lektor Blomme fra ”Det forsømte forår”: Gid I dog gad gide,” sagde Morten Messerschmidt.

K-ordfører: Hyklerisk

Den konservative udlændingeordfører Marcus Knuth var enig. Han kaldte Socialdemokratiet hyklerisk.

”Hvorfor i alverden har man skrevet det ind i sit program, når man efterfølgende ikke vil gennemføre sin politik. Det er vælgerbedrag,” lød det fra Marcus Knuth.

Læs også:

Socialdemokratiet stemmer nej til sin egen udlændingepolitik