Socialdemokratiet stemmer nej til sin egen udlændingepolitik

0
6693
Udlændinge-og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) under torsdagens 1. behandling af DFs forslag. Fra Folketings-TV

Socialdemokratiet stemte torsdag nej til tre beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, der er kopieret direkte fra Socialdemokratiets eget udlændingeudspil “Retfærdig og realistisk”. “Uhæderligt og usmageligt vælgerbedrag,” mener Morten Messerschmidt

Socialdemokratiet vil have et loft over ikke-vestlig indvandring. Socialdemokratiet ønsker frakendelse af statsborgerskab ved personfarlig kriminalitet. Socialdemokratiet mener, at alle indvandrere på integrationsydelse og kontanthjælp skal have pligt til at bidrage med 37 timers nyttearbejde om ugen.

Socialdemokratiets udlændingeudspil. Du kan læse det her

Det står i hvert fald i Socialdemokratiets udlændingeudspil “Retfærdig og realistisk”, som blev fremlagt i 2018, og som har tilføjelsen “en  udlændingepolitik der samler Danmark”.

Men når det kommer til stykket, vil den socialdemokratiske regering alligevel ikke gøre nogen af de tre forslag til virkelighed.

I hvert fald ikke lige nu, og ikke på den måde, som partiet beskrev det i ”Retfærdig og realistisk”, som partiformand og nuværende statsminister Mette Frederiksen dengang præsenterede sammen med den nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Se Socialdemokratiets udlændingeudspil her: RETFÆRDIG OG REALISTISK – en udlændingepolitik der samler Danmark

3 x nej til egne forslag

Det blev torsdag eftermiddag udstillet i Folketinget, hvor tre beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti var til 1. behandling. Alle tre forslag – om et loft over ikke-vestlig indvandring, om frakendelse af statsborgerskab ved personfarlig kriminalitet og om at alle indvandrere på integrationsydelse og kontanthjælp skal i 37 timers nyttejob – var ord til ord taget fra Socialdemokratiets udspil ”Retfærdig og realistisk”. Alligevel sagde Socialdemokratiet nej til at stemme for alle tre forslag.

Fra Socialdemokratiets udspil “Retfærdig og realistisk”.

”Det er stadig en prioritet for regeringen at få fastlagt et loft over indvandringen. Vi er i den afsluttende fase i forhold til hvordan det skal udformes og det vil indgå i forhandlingerne med Kommunernes Landsforening. Det er vores vurdering, at der ikke er brug for lovgivning. Vi forventer at fremlægge forslaget snarest, men kvitterer for det kærlige skub. Men vi kan ikke sætte alting i gang på samme tid. Men vi skal nok nå det,” lød det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), da han begrundede, hvorfor regeringen ikke kan bakke sit eget forslag om et loft over ikke-vestlig indvandring op.

Ministeren forklarede, at et andet af Socialdemokratiets meget omtalte udlændinge-forslag fra valgkampen – om etablering af et asylbehandlingscenter uden for Europa – skal på plads, inden der kan sættes loft over den ikke-vestlige indvandring.

“Vi arbejder på højtryk…”

Nogenlunde samme forklaringer – om at det ikke lige passer nu og at regeringen selv arbejder på et udspil – blev brugt til afvise de to øvrige forslag:

Fra Socialdemokratiets udspil “Retfærdig og realistisk”.

”Vi er enige i tankerne bag forslaget, men arbejdet med at konkretisere det er omfattende og skal gøres ordentligt, og derfor kan vi heller ikke støtte beslutningsforslaget, selv om jeg værdsætter Dansk Folkepartis tanker og deres opbakning til regeringens forslag (…) Jeg vil dog endnu engang forsikrer forslagsstillerne om, at vi i den grad er i værkstedet og at vi arbejder på højtryk for at kunne præsentere en ordning inden sommerferien,” sagde ministeren, da han begrundede, hvorfor regeringen heller ikke kan støtte sit eget forslag om, at indvandrere på kontanthjælp og integrationsydelse skal have pligt til 37 timers nyttejob om ugen.

Fra Socialdemokratiets udspil “Retfærdig og realistisk”.

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt betegner regeringens linje som uhæderligt og vælgerbedrag.

Da han som forslagsstiller afrundede 1. behandlingen af forslaget om et loft over ikke-vestlig indvandring, sagde han:

”Det er fuldstændig rimeligt at man stemmer imod, hvis man synes det er et dårligt forslag. Men når man foregøglet nogen, at man synes det var et godt forslag, og så stemmer imod, så er det uhæderligt. Så er det usmageligt. Så er det vælgerbedrag,” sagde DF-næstformanden.

Morten Messerscmidt under torsdagens debat i Folketinget. Fra Folketings-TV

“Når man foregøglet nogen, at man synes det var et godt forslag, og så stemmer imod, så er det uhæderligt”

Morten Messerschmidt under 1. behandlingen

Forhippet på at få magten

Han tilføjede, at det nu er afsløret, at Socialdemokratiets stramme udlændingepolitik i virkeligheden bare er retorik.

”Den egentlige uredelighed er, at man var så forhippet på at ville have magten i 2018, at man var villig til at sige hvad som helst. Men i dag tør man så ikke stå på mål for det. Så var det bare retorik. Så handlede det vare om magt. Og så kender vi igen Socialdemokratiet. Så er vi tilbage hos fru Weiss, hr. Auken, hr. Lykketoft og hr. Rasmussen. Så handler det om partiet før fædrelandet, og det er en skam,” sagde Morten Messerschmidt med henvisning til de tidligere socialdemokratiske partiformænd og den tidligere indenrigsminister Birte Weiss, der alle var kendte som svorne støtter af en meget lempelig socialdemokratisk udlændingepolitik.

“Så var det bare retorik. Så handlede det vare om magt. Og så kender vi igen Socialdemokratiet”

Morten Messerschmidt under 1. behandlingen

De tre beslutningsforslag er bare de første af en stribe forslag, som Dansk Folkeparti har fremsat med udgangspunkt i ”Retfærdig og realistisk”-udspillet fra Socialdemokratiet. Fredag er yderligere to beslutningsforslag til 1. behandling i Folketinget. Det ene handler om at fjerne lempelser for familiesammenførte, det andet om fuld dansk selvbestemmelse over grænsekontrollen.

Torsdagens debat om DFs beslutningsforslag kan ses her. Se med fra ca. 14.37

Læs også:

DF presser regeringen: Fremsætter Socialdemokratiets egne udlændingeforslag