Politiet svigtede i Strasbourg

0
1676
Cherif Chekatt havde mere end 27 domme bag sig i tre lande. Han blev radikaliseret islamist i fængslet. Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix

Terroristen bag tirsdagens terrorangreb på Strasbourgs traditionsrige julemarked var hjemme, da politiet kom for at arrestere ham timer før angrebet. Nu er polititet under hård kritik

Politiet i Strasbourg er kommet under hård kritik for at have ladet Cherif Chekatt undslippe. Politiet var mødt op for at arrestere den senere formodede gerningsmand bag tirsdagens terrorangreb i Strasbourg, men han slap væk fra dem. Politiet har tidligere hævdet, at han ikke var hjemme, da man mødte op tirsdag formiddag for at hente ham.

Nu skriver den tyske avis Bild, der i reglen er velinformeret om politiets arbejde, at Cherif Chekatt faktisk var hjemme, men at han undslap betjentene. Derefter startede han sit angreb – og er i skrivende stund stadig på fri fod. I Frankrig er 350 betjente sat ind i jagten, mens et ukendt antal betjente søger ham i Tyskland.

Ifølge avisen Bild kan Cherif Chekaat have overtaget sin mors bil, en lyseblå Ford Escort. Det franske politi gennemsøgte sammen med soldater fra de franske antiterrorenheder i eftermiddag bydelen Neudorf i Strasbourg. Tilsyneladende uden held.

International kriminel

Cherif Chekatt har siddet i fængsel i både Frankrig, Schweiz og Tyskland. Den tyske anklagemyndighed er også gået ind i sagen med henvisning til seks tyske turister i Strasbourg, der er alvorligt traumatiserede efter angrebet. Til formiddag var der også en stor politiaktion i byen Aschaffenburg, der ligger 250 kilometer fra Strasbourg, men politiet vil ikke bekræfte, at de to sager har noget med hinanden at gøre.

I Frankrig har regeringen opfordret de såkaldte gule veste til at indstille deres aktioner, mens landet er i højeste alarmberedskab. I nat førte deres aktioner til den sjette dødsfald. En demonstrant blev kørt ned af en polsk lastbilchauffør.