Pia Kjærsgaard til minister: Hvordan kan udvisningsdømt terrorist rejse rundt i Danmark?

0
5029
Pia Kjærsgaard deltog for nylig i en demonstration mod regeringens planer om at anbringe Mohammed Geele og andre udvisningsdømte kriminelle udlændinge i et nyt udrejsecenter på Langeland. Planen blev siden droppet af regeringen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvordan har den terrordømte Mohammed Geele, der ville slå Muhammed-tegneren Kurt Westergaard ihjel, råd til at rejse fra Kærshovedgård til København? Det vil Pia Kjærsgaard have svar på

Hvor mange penge har de udvisningsdømte kriminelle udlændinge, der er anbragt på udrejsecenter Kærshovedgård, til rådighed?

Det spørgsmål vil Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard have udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til at svare på.

Baggrunden er nye oplysninger om den terrordømte somalier Mohammed Geele, der i 2010 forsøgte at dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard med en økse.

Ligesom andre udvisningsdømte på Kærshovedgård, kan Mohammed Geele færdes relativt frit omkring i samfundet, han skal blot overholde sin opholds- og meldepligt, og ifølge en togrejsende benytter den nu 39-årige islamist bl.a. sin frihed til ofte at rejse fra Kærshovedgård i Midtjylland til København for at besøge sin familie.

Det fik Pia Kjærsgaard til tirsdag at skrive på Twitter:

”Jeg har netop i dag stillet spørgsmål til Mattias Tesfaye, hvor de økonomiske midler til daglig transport frem og tilbage fra Jylland og København kommer fra. Kan jo ikke være helt billigt. Forstår da godt økseterroristen ikke gider rejse hjem til Somalia”.

Også DFs udenrigsordfører Søren Espersen kommenterede oplysningerne:

”Hvor skøre er vi lige her i Danmark, hvor vi elsker forældede konventioner så højt, at vi tillader islamiske uslinge og udviste morderkandidater at gå frit omkring blandt ordentlige og hæderlige danskere…?”.

DF: Spær ham inde

Dansk Folkeparti foreslog i weekenden, at Mohammed Geele og andre udvisningsdømte, der har begået alvorlige forbrydelser, skal spærres inde, til de rejser ud af landet. Det skete efter et interview med Mohammed Geele, der på TV2 sagde, at han ikke fortryder sit drabsforsøg på Kurt Westergaard.

”Nej. Nu har jeg jo sagt, at man har afsonet den gæld man har til samfundet. Jeg mener, det for de fleste er ret ligegyldigt, hvad man tænker og føler og går tilbage og er bagklog. Det hjælper ikke noget og jeg foretrækker ikke at gøre det,” sagde Mohammed Geele, der i 2011 blev idømt 10 års fængsel for terror og drabsforsøg.

I en kommentar sagde DFs formand Kristian Thulesen Dahl til TV2:

”Jeg synes, at det principielt bør være sådan, at hvis man er udlænding og begår en kriminel handling på det her niveau, så bør man være bag lås og slå, indtil man kan komme hjem. Hvis man ikke kan udvises, så har man ikke udstået sin straf”.

Læs også:

Kurt Westergaards overfaldsmand fortryder ikke. DF: Han skal spærres inde, til han kan udvises