Kurt Westergaards overfaldsmand fortryder ikke. DF: Han skal spærres inde, til han kan udvises

0
2070
"Hvis man er udlænding og begår en kriminel handling på det her niveau, bør man være bag lås og slå, indtil man kan komme hjem," siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til TV2. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den terrordømte Mohammed Geele siger til TV2, at han ikke fortryder sit forsøg på at øksedræbe Kurt Westergaard. DF og konservative mener, at Geele og andre udvisningsdømte terrorister skal være spærret inde, til de kan sendes ud af landet

Den terrordømte somalier Mohamed Geele, der i 2010 trængte ind hos Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og forsøgte at slå ham ihjel med en økse, fortryder ikke sit angreb. Det siger han i et interview med TV2.

Han mener selv, at han har “afsonet det han skulle afsone plus gebyrer” og siger følgende på spørgsmålet om han har fortrudt:

“Nej. Nu har jeg jo sagt, at man har afsonet den gæld man har til samfundet. Jeg mener, det for de fleste er ret ligegyldigt, hvad man tænker og føler og går tilbage og er bagklog. Det hjælper ikke noget og jeg foretrækker ikke at gøre det,” siger Mohammed Geele, der blev idømt 10 års fængsel for terror og drabsforsøg, til TV2.

På et opfølgende spørgsmål siger somalieren, at han “ikke har gjort sig tanker om dét (at fortryde, red.) overhovedet, på ingen måde”.

DF og K: Bør holdes indespærret

39-årige Mohamed Geele er en af de udvisningsdømte, der bor på Kærshovedgård, hvor han blot skal overholde sin opholds- og meldepligt og ellers kan færdes relativt frit omkring i samfundet. Hans udtalelser vækker forargelse på Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti mener, at ham og andre udvisningsdømte terrorister skal holdes indespærret til de kan hjemsendes.

“Jeg synes, at det principielt bør være sådan, at hvis man er udlænding og begår en kriminel handling på det her niveau, så bør man være bag lås og slå, indtil man kan komme hjem. Hvis man ikke kan udvises, så har man ikke udstået sin straf,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til TV2.

DFs retsordfører Peter Skaarup skriver på Twitter, at han vil rejse sagen overfor justitstministeren. Peter Skaarup erklærer sig enig med den tidligere Venstre-justitsminister Søren Pind, der i en kommentar til Skaarup skriver, at “få nu lavet de nødvendige forvaringsregler, så folk der er farlige og er dømt for terrorisme, naturligvis ikke kan gå frit rundt”.

Hør TV2s interview med Mohammed Geele her