Ny måling: V overhaler K, DF nærmer sig NB

0
5015
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) under sidste uges afslutningsdebat i Folketinget. V-formanden kan for en gangs skyld glæde sig over en meningsmåling. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Ny Voxmeter-måling rykker lidt rundt i blå blok, hvor Venstre igen er det største parti

For første gang i flere måneder er Venstre større end Det Konservative Folkeparti i en meningsmåling. I samme måling går Dansk Folkeparti lidt frem i forhold til tidligere målinger og er nu næsten lige så stor Nye Borgerlige, der længe har haft føringen.

Målingen fra Voxmeter, der er lavet for Ritzau, har fortsat klart rødt flertal. Socialdemokratiet er på 30,5 procent, hvilket er 1,2 procent mindre end for en uge siden. Men samlet får rød blok 54,1 procent.

Blå blok får tilsammen 44,6 procent. Venstre er steget fra 12,5 til 13,3 procent og overhaler dermed Konservative Folkeparti, der er faldet fra 13,5 til 13,0 procent. Der er dog stadig langt for Venstre til valgresultatet på 23,4 procent.

Dansk Folkeparti er vokset fra 5,7 til 6,7 procent. Dermed er DF i følge Voxmeter tæt på Nye Borgerlige, der får 7,0 procent i målingen. Det er et fald på 0,5 procent.

Voxmeter-målingen er baseret sig på 1.044 repræsentativt udvalgte personer over 18 år, der er interviewet pr. telefon. Den er gennemført i perioden 31. maj til 6. juni 2021

Hele målingen kan ses