Det sundhedsvæsen vi burde have tillid til, svigter fatalt

0
1687
Cecilie Winther Kristensen

Af Cecilie Winther Kristensen, regionskandidat i DF Region Hovedstaden

Min mor døde for lidt over et år siden. Det har bragt en stor og unødvendig sorg med sig.  Det var slet ikke rimeligt, at hun skulle dø af sin psykiske sygdom. Hun døde fordi det sundhedssystem, som vi alle burde have tillid til, svigtede fatalt. Omstændighederne har jeg tidligere beskrevet, men det hele har gjort mig så målrettet, at jeg selv vil ind og have indflydelse på det sundhedssystem, som ofte burde være langt bedre og mere ansvarsfulde med psykisk syge. Derfor stiller jeg op for DF i Region Hovedstaden.

Bliver jeg valgt, vil jeg “lægge billet ind” til regionens psykiatriudvalg, hvor jeg også vil rejse spørgsmålet om, hvorfor pokker så mange psykisk syge, unge mennesker dropper ud af deres erhvervsuddannelse, fordi ventetiden til behandling kan være helt op til 12 måneder.

Forleden opdagede jeg en ny fejl i sundhedsvæsnet. Tre af mine partifæller, skrev i Berlingske den 6/6, at borger “Dunja Fogelberg Hansen skal dø”. Ikke en naturlig død, men i en alder af kun 53 år, har hun fået konstateret uhelbredelig lungekræft. Diagnosen fik hun i august 2020 – mere end fire måneder for sent. Da hun i marts ringede til sin læge, fordi hun havde haft ondt siden januar, fik hun at vide, at hun ikke kunne møde op fysisk på grund af Corona. Det tog utallige opringninger til lægen og flere behandlinger for lungebetændelse, før hun til sidst i juli fik en tid til røntgen og svaret på, hvorfor hun havde så ondt. Var det allerede sket i marts, vurderes det, at kræften ikke havde nået at sprede sig fra lungerne til nymferne.

Desværre står Anjas historie ikke alene. Og sagde Statsministeren ikke, at Corona ikke kom til at gå ud over kræftpatienter? Det holdt bare ikke. Jeg er grædefærdig. Endnu en urimelig og unødvendig død. Såvel de alvorligst psykiske sygdomme samt kræft, kræver en hurtig diagnose og hurtig behandling. Det er det alvorlige sløseri, som jeg omgående vil gøre noget alvorligt ved. Får jeg mandatet, så går jeg på barrikaderne. Alt andet vil være, at jeg svigtede min mor.