Pia Kjærsgaard kræver svar fra regeringen om kriminelle udlændinge

0
1949
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er kaldt i samråd af DFs udlændingeordfører. Hun vil have svar på, hvordan regeringen vil genskabe trygheden i lokalområdet ved Udrejsecenter Kærshovedgård, som plages af kriminalitet

Hvornår kommer der et alternativt til Udrejsecenter Kærshovedgård, så kriminelle udlændinge ikke skal fortsætte med at lave kriminalitet og skabe utryghed i lokalområdet.

Det vil Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard have udlændinge-og integerationsminister Mattias Tesfaye (S) til at svare på i et samråd.

I weekenden kom det frem, at antallet af sigtelser for kriminalitet begået af Kærshovedgård-beboere er steget markant. 127 sigtelser om alt fra vold og trusler til butikstyverier og hashhandel, har der været mod Kærshovedgård-beboere siden 1. januar 2019. Alligevel har regeringen endnu ingen planer om at placere kriminelle udlændinge andre steder end på Kærshovedgård.

Som bekendt har regeringen og de røde partier droppet planerne om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på en øde ø. Det var det udrejsecenter, som VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti ville placere på øen Lindholm i Stege Bugt. Men S-regeringen har endnu ikke fundet et alternativ til Lindholm, og de 759 mio. kroner, som var afsat til udrejsecenteret på den øde ø, har regeringen afsat til andre formål i sit finanslovsudspil.

Derfor har Pia Kjærsgaard nu stillet en stribe spørgsmål, som hun vil have udlændinge- og integrationsministeren til at svare på i samråd.

Pia Kjærsgaard vil blandt andet vide, hvad regeringen har af løsningsforslag, så lokalsamfundet “ikke længere skal døje med utryghed og kriminalitet, som udgår fra udrejsecentret,” som hun skriver. Og Pia Kjærsgaard vil vide, om regeringen arbejder med et maks-beløb for et nyt udrejsecenter, når den åbenbart mener, at 759 mio. kroner er for dyr.

“Er pengene vigtigere end løsningen på problemet,” spørger Pia Kjærsgaard i samrådsindkaldelsen.

Der er ikke sat dato på, hvornår samrådet skal finde sted.

Læs også: Rød blok droppede den øde ø: Nu stiger kriminaliteten ved Udrejsecenter Kærshovedgård