Peter Kofod: “Jeg tog til Bruxelles som EU-skeptiker. Nu er jeg modstander”

0
3188
Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, bliver fremover partiets udenrigsordfører. Peter Kofod er folketingskandidat i Sønderborgkredsen. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Peter Kofod siger i stort interview med Avisen Danmark, at han har mistet troen på, at EU kan ændres i mindre føderalistisk retning. EU-skeptikere bliver sat i skammekrogen i parlamentet, siger han

“Jeg tog til EU som skeptiker, nu er jeg modstander. Jeg har tabt troen på, at systemet kan reddes”. Det siger Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet Peter Kofoed i et stort interview med Avisen Danmark, som blev bragt søndag.

Peter Kofod, som blev sendt i Europaparlametet med 119.408 stemmer i ryggen ved EU-valget den 28. maj 2019, siger i interviewet, at “Brexit har forvandlet EU-systemet til et føderalistisk galehus, der suger al indflydelse ud af nationalstaterne”. Han føler sig sat i skammekrogen i parlamentet, og hans tro på at systemet kan forandres i mindre føderalistisk retning er væk.

“EU er fundamentalt forandret med Brexit. Når mange EU-skeptikere forlader biksen, bliver det sværere at være et lille land med bestemte behov. Jeg tror ikke på, der bliver taget hensyn,” siger det tidligere folketingsmedlem, der oplever, at det er umuligt at få indflydelse som opposition i EU-parlamentet:

“På Borgen har jeg været i stand til at snakke med alle partier. Derfor håbede jeg, at jeg kunne rejse ned, snakke om tingene og trække i en anden retning gennem kompromisser. Jeg må erkende, at det kan man ikke i Bruxelles,” siger han til Avisen Danmark.

Han mener dog stadig, at han kan gøre forskel:

“Jeg tror ikke, EU er i stand til at lave sig om, men det betyder ikke, at der ikke er masser at kæmpe for. Jeg støder på synspunkter om, at jeg skulle rette ind og løbe med, men det er ikke derfor, jeg er der. Jeg er der for at repræsentere de vælgere, der har stemt på mig,” siger Peter kofod til Avisen Danmark.

Interviewet i Avisen Danmark kan læses her (Kræver abonnement)