DFs sundhedsordfører: Send testbusser ud til plejehjem

0
1274
Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Trolle

Flere partier kritiserer, at plejepersonale ikke testes systematisk for coronavirus. DFs sundhedsordfører Liselott Blixt foreslår, at der sendes testbusser ud til plejehjem. R og SF bakker op

Plejepersonale, der arbejder med de mest sårbare grupper, bliver ikke testet systematisk for coronavirus. Det dokumenterer en rundspørge, som Politiken har lavet. Knap 400 plejehjemsledere er blevet spurgt, og færre end halvdelen af dem har planer om løbende at få testet personalet.

Det vækker opsigt på Christiansborg, hvor Dansk Folkepartis Liselott Blixt nu får opbakning fra flere partier til et forslag om at sende testbusser ud til plejehjem.

“Hvorfor ruller man ikke en testbus direkte op foran døren til plejehjemmet, så de ansatte, beboerne og deres pårørende kan blive testet på stedet. Så kunne man passe på de svageste, sådan som man har lovet,” siger Liselott Blixt til Politiken.

“Hvorfor ruller man ikke en testbus direkte op foran døren til plejehjemmet?”

Liselott Blixt, sundhedsordfører (DF), til Politiken

Det forslag får støtte fra både Radikale og SF.

“Vi har stor erfaring med mobile blodbanker. De erfaringer kan vi jo passende bruge på det her område,” siger de radikales sundhedsordfører Stinus Lindgren til Politiken.

Liselott Blixt siger til Politiken, at hun løbende får emails fra sundhedspersonale, som oplever, at det er alt for omstændeligt at blive testet:

“Det er for dårligt, at man ikke har styr på det her. Regeringen har haft travlt med at tale om, at vi skal passe på de sårbare, men reelt har man ikke gjort ret meget for dem,” siger Liselott Blixt.