Mette Thiesen kræver svar fra sundhedsministeren om stophormoner til børn

0
768
Mette Thiesen er bl.a. familie- og socialordfører for Dansk Folkeparti

Onsdag blev spørgsmålet om brugen af pubertetsblokkere taget op i Folketingets spørgetid, hvor DFs Mette Thiesen ville vide, hvor sundhedsminister Sophie Løhde (V) står, efter at Storbritannien har valgt delvist at stoppe for behandlingen, mens man i Frankrig i øjeblikket arbejder for et forbud

Af Marcus Bøje Bertelsen

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Mette Thiesen er dybt bekymret for, hvad den eksperimentelle kønsskiftebehandling på børn betyder. Hun mener, at Danmark bør følge Storbritannien, som delvist har stoppet behandlingen med de såkaldte pubertetsblokkere.

“Er det okay, at vi bare fortsætter med denne behandling, selvom briterne har droppet den?” spurgte Mette Thiesen onsdag, da hun rejste sagen over sundhedsminister Spohie Løhde i Folketingets spørgetid.

Løhde gav et ikke-svar og talte i stedet om, hvad Sundhedsstyrelsen foretager sig, og hvordan tingene bliver håndteret og undersøgt af dem.

“Det hele handler om at følge de klogeste hoveder og deres anbefalinger,” forklarede ministeren, uden at nævne  sin egen mening på et ellers meget principielt spørgsmål.

I de fleste andre europæiske lande går stemningen nu i retning af, at man bør være forbeholden over for kønsskiftebehandlinger til børn. Selv Sverige har ændret sine  retningslinjer på området til at være mere kritiske.

“Frygtelige medicinske forsøg”

Mette Thiesen var ikke imponeret over Løhdes svar og pressede yderligere på:

“Altså, allerede dér vil jeg sige, at det er fuldstændig frygteligt at lave medicinske forsøg på børn. Det burde selvfølgelig også stoppes fuldstændigt,” sagde hun blandt andet med henvisning til, at Løhde flere gange pointerede, at man i Storbritannien fortsat bruger pubertetsblokkere i forbindelse med kliniske forsøg på børn.

”Børn må ikke få en tatovering. De skal selvfølgelig heller ikke kunne skifte køn,” lød det i en afsluttende bemærkning fra Mette Thiesen.

Så sent som sidste år havde de to en lignende debat, hvor Mette Thiesen under et samråd med Sophie Løhde blandt andet udtalte:

”Nogle af de her børn ender med at blive medicinsk kastreret. Det her kommer til at blive en skandale, som vi har set i forhold til kvinderne på Sprogø, dem på Livø, de grønlandske børn – altså folk, der har været udsat for noget helt vanvittigt fra statens side.”

LÆS OGSÅ: England forbyder kønshormoner til børn. DF vil have lignende forbud i Danmark