Blå enighed om forbud mod bønnekald

0
1573
Fredens Moske i Aarhus kaldte fredag den 24. april til bøn fra en sportsplads i Gellerupplanen. Indkaldelsen skete via højtalere. Fra Fredens Moskes facebookside.

DF glæder sig over at Venstre og Konservative har tilsluttet sig ønsket om at forbyde bønnekald

Presset på den socialdemokratiske regering er nu vokset i forhold til et forbud mod de muslimske bønnekald. Venstre og Konservative er nu også med på idéén. Det skriver BT.

“Det er på alle måder et kæmpe skråplan, hvis kirkeklokkerne skal ringe om kap med bønnekald fra moskéer. Vores land er kristent, og vi må til enhver tid beskytte Folkekirkens særstatus,” siger Marcus Knuth, udlændingeordfører hos de Konservative.

Han peger på Sverige som et skræmmebillede.

“Vi må aldrig ende som Växjö kommune i Sverige, hvor den lokale moské kalder til bøn med højtaler på arabisk over de svenske hustage,” siger han.

Venstre og Konservatives opbakning glæder Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, som nu kan konstatere at alle blå partier ønsker forbuddet.

“Det er efterhånden indiskutabelt, at herboende muslimer forsøger at presse deres religion og kultur ind i det danske samfund. Det er så ødelæggende og alarmerende, at de andre blå partier ikke kan ignorere det længere,” siger Morten Messerschmidt til BT.

Læs mere i BT her

Læs også: Regeringen vil ikke forbyde muslimske bønnekald – DF: Det er et historisk svigt