Peter Kofod vil ud af EU: Briterne traf den rigtige beslutning

0
3601
Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, er ny udenrigsordfører. Han er folketingskandidat i Sønderbogkredsen. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet Peter Kofod er blevet fuldtonet EU-modstander. “Kritik og skepsis overfor EU ikke er nok i længden,” sagde han på DFs årsmøde

To år som medlem af Europa-Parlamentet har gjort Dansk Folkepartis Peter Kofoed til rendyrket EU-modstander. Det fortalte han, da han søndag talte på DFs årsmøde. Her slog Kofod til lyd for et dansk Brexit, dvs. en folkeafstemning a la Storbritanniens om det danske EU-medlemskab.

“Jeg ved, der måske stadig sidder nogen i salen, der tænker: Kan det der EU-projekt ikke rettes og reddes? Kan det måske ikke blive bedre om nogle år? Skal vi overhovedet ud? Til dig, der sidder og tænker det, vil jeg sige: Jeg har været dig. I mange år har jeg troet det samme. Men efter at jeg med selv har oplevet systemet – nu i over 2 år, er jeg blevet overbevist modstander,” sagde Peter Kofod.

Han understregede, at DF skal være et parti for både EU-skeptikere og -modstandere, der “mødes i en alliance, der vil det bedste for vores land”. Men til dem, der staidg ‘kun’ er skeptikere, vil Peter Kofod arbejde ‘dag og nat’ for at overbevise dem om noget andet.

“Jeg vil arbejde dag og nat for at overbevise dig om, at kritik og skepsis overfor EU ikke er nok i længden. At der skal mere til. Og helt ærligt: Jeg mener, briterne traf den rigtige beslutning med Brexit. Jeg drømmer om at Danmark tager samme beslutning en dag i fremtiden,” sagde Peter Kofod.

“Jeg mener, briterne traf den rigtige beslutning med Brexit”

“Jeg drømmer om at Danmark tager samme beslutning en dag i fremtiden,” sagde Peter Kofod om Brexit. Foto: Carsten Lundager

Verdensfjern kommissær

Et af de steder, hvor EU i følge Kofod viser sin ubrugelighed, er på migrantområdet. DFs mand i Bruxelles og Strasbourg fortalte sine partifæller, hvordan den ansvarlige EU-kommissær, den svenske socialdemokrat Ylva Johansson, i forsommeren havde hold en tale i EU-Parlamentet. Her havde hun konkluderet, at Europa ikke længere befinder sig i en migrationskrise.

“Ja, I hørte rigtigt: Europa befinder sig ikke længere i en migrationskrise,” som Kofod gentog – og tilføjede, at han havde kigget sig omkring i parlamentet, men de fleste lod ikke til bide mærke i hvor “forkert, skørt og totalt virkelighedsfjernt” kommissærens udtalelser var.

“At man ikke anerkender de problemer, man kan se med det blotte øje, virker simpelthen fuldkommen grotesk. Indvandringens bagside giver Europa slagside. Vi ser det særligt i de store byer og i forstæderne over det meste af Vesteuropa: Social kontrol, utryghed, kriminalitet, banders hærgen, undertrykkelse af særligt kvinder og piger,” sagde Peter Kofod.

“At man ikke anerkender de problemer, man kan se med det blotte øje, virker simpelthen fuldkommen grotesk”

Peter Kofod talte på DFs årsmøde i Herning søndag formiddag. Foto: Carsten Lundager

EU kan ikke løse problemet

Derfor er EU også ude af stand til at løse problemerne, mener Kofod:

“At man som EU-Kommission ikke ser det, er ikke bare letsindigt. Det er utilgiveligt. Historien vil dømme det hårdt. Når det handler om noget så vigtigt som migration, så kan vi ikke regne med EU – kun med os selv, hjemme i vores egne lande,” sagde Peter Kofod.

Han mener, at EUs forslag om en tvungen omfordeling af migranter, er total urealistisk. For det første fordi medlemslandene skal bestemme selv hvem de vil lukke ind i landet. For det andet fordi det vil være umuligt at tvinge migranterne til at blive i bestemte lande.

“Vi ikke kan have omfordeling i en union, der fastholder den fri bevægelighed. De mennesker, der søger mod Europa, ønsker jo ikke at ende i Rumænien eller i Polen. De vil til Danmark, eller Sverige eller Tyskland osv. Derfor er ethvert forsøg fra EU’s side på at gennemtvinge en omfordelingsmodel uspiselig for Danmark. Hvem siger i øvrigt, at der er nogen lande, der kunne tænke sig at tage migranter i det omfang, de måtte ankomme til Europa? Det er totalt urealistisk,” sagde Peter Kofod.

Peter Kofods tale på DFs årsmøde 2021

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager