DF overhaler Nye Borgerlige i måling

0
7719
DFs formand Kristian Thulesen Dahl i en debat for nylig med bl.a. Nye Borgerliges leder Pernille Vermund. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lille fremgang til Dansk Folkeparti i den nyeste måling fra Voxmeter. Rød blok har fortsat flertal

Søndag rejste ca. 700 DF’ere hjem fra Dansk Folkepartis årsmøde i Herning med budskabet om at se fremad, og allerede dagen efter ser fremtiden lidt mere lys ud for DF, der i flere uger har været ramt af historier om uro og krise.

I hvert fald er der gode nyheder for DFerne i den seneste meningsmåling fra Voxmeter, som blev offentliggjort mandag formiddag. Dansk Folkeparti går frem i målingen, sammenlignet med forrige måling, der er fra 30. august (Voxmeter har på grund af tekniske problemer ikke offentliggjort målinger i den mellemliggende periode). Samtidig overhaler DF i målingen Nye Borgerlige, der går lidt tilbage.

Dansk Folkeparti får 6,1 procent mod 5,6 i målingen fra 30. august. Nye Borgerlige viser omvendt en nedadgående kurve – fra 5,8 til 5,7 procent.

DFs opbakning ligger dog stadig et stykke fra folketingsvalget i 2019. Det hører også med, at der er en statistisk usikkerhed på +/- 2,8 procentpoint.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne er netop blevet opstillingsberettiget. Partiet kommer først med i den næste Voxmeter-måling, men gruppen ‘øvrige’ er fordoblet i den nye måling, hvilket nok skal tilskrives det nye Løkke-parti. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Løkkes nye parti spøger

Målingen viser fortsat flertal til rød blok, der samlet står til 51,9 procent af stemmerne mod 43,4 til blå blok. Socialdemokratiet falder lidt fra 28,4 til 27,7 procent, men Enhedslisten og SF går frem med 0,4 og 1,0 procentpoint til 9,7 og 9,8 procent.

Radikale går til gengæld tilbage. Hvis der var valg nu, ville radikale få 4,3 procent af stemmerne – en halvering i forhold til folketingsvalget i 2019.

Lars Løkkes nye parti Moderaterne, der i sidste uge blev opstillingsberettiget, er ikke med i målingen. Men gruppen ‘øvrige’ er vokset fra 2,3 procent til 4,7 procent, hvilket nok i stort omfang dækker det nye parti.

Målingen er gennemført som telefoninterview blandt 1001 repræsentativt udvalgte personer i perioden 13.-19. september, dvs. helt frem til søndag, hvor fire partier holdt års- og landsmøder. Målingen er altså lavet, mens der har været massiv fokus på situationen i Dansk Folkeparti.