Fem EU-landes aftale om at fordele de migranter, der reddes i Middelhavet, vil få flere til at søge mod Europa, advarer Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod

“En rigtig, rigtig dårlig ide”.

Sådan siger Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, om den aftale, som fem EU-lande har indgået om at fordele migranter, der reddes på Middelhavet.

“Det vil øge tilstrømningen på sigt, fordi det giver et stort incitament til at søge en fremtid i Europa,” siger Peter Kofod i en video på sin facebookside.

Det er indenrigsministrene fra Frankrig, Tyskland, Italien, Malta og Finland, der står bag aftalen, der blev indgået mandag på et møde på Malta. De fem lande vil nu forsøge at få flere EU-lande med frivilligt.

“Vi opfordrer andre lande til at komme med. Chancerne for et nyt, fælles system er nu forbedret,” sagde den tyske indenrigsminister Horst Seehofer efter mødet på Malta.

“Vi skal ikke fordele, vi skal bremse”

SFs europaparlamentariker Margrethe Auken har straks erklæret sin støtte og opfordre alle EU-lande til at gå med. Men det er den helt forkerte vej at gå, siger Peter Kofod.

“Vi skal ikke fordele byrden, vi skal sørge for at bremse tilstrømningen. Det gør vi ved at indføre den australske model. Det vil sige en model, hvor der er meget stærke ydre grænser,” siger Peter Kofod.

Margrethe Auken ønsker en tvungen fordeling af flygtninge på EU-plan, men det forstærker kun migrantproblemet, mener Peter Kofod.

“Vi skal bremse indvandringen, vi skal ikke fordele den. Vi skal aldrig blive tvunget til at afgive kontrollen fra os på så vigtigt et område som rets-, asyl- og udlændingeområdet. Vi skal selv bestemme, hvem vi lukker ind i Danmark og hvem vi giver opholdstilladelse,” siger Peter Kofod.