Peter Kofod bliver DFs spidskandidat til Europaparlamentet

0
2386
Peter Kofod har de sidste fire år markeret sig som et markant retspolitiker på Christiansborg., Nu skal være spidskandidat for DF til Europaparlamentsvalget. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har udpeget partiets tre øverste kandidater til Europaparlamentsvalget den 26. maj. Spidskandidat bliver DFs unge, markante retsordfører Peter Kofod. Nuværende gruppeformand i EU-parlamentet Anders Vistisen bliver nummer to. Pia Adelsteen bliver nummer tre

Så er der sat navn på de tre kandidater, som skal stå øverst på stemmesedlen hos Dansk Folkeparti ved valget til Europaparlamentet den 26. maj 2019.

Spidskandidat bliver Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod, 28 år. Nummer to på listen bliver den nuværende DF-gruppeformand i Europaparlamentet Anders Vistisen, og nummer tre bliver den nuværende miljøordfører og formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, Pia Adelsteen.

I et videoindslag på twitter præsenterer DFs formand Kristian Thulesen Dahl de tre kandidater, som han kalder et stærkt hold. Her forklarer Peter Kofod, hvad der har fået ham til at gå efter en af de 13 danske pladser i Europaparlamentet:

“Der er behov for et parti, der kæmper nationalstaternes sag, der vil gå hårdt til EU og sige at EU ikke skal bestemme alt; at der må være klare grænser. Vi skal selv kunne bestemme noget mere i vores eget land. EU skal ikke blande sig i alt,” siger Peter Kofod.

Se indslaget på twitter.

Vistisen: Kamp for grænsekontrollen

Anders Vistisen har tidligere erklæret, at han gik efter at blive DFs spidskandidat. Nu bliver han nummer to på listen, og han siger i videoindslaget på twitter, hvad han vil kæmpe for, hvis han får en ny fem-årig periode i Europaparlamentet:

“Den fortsatte kamp mod det grænseløse Europa, vi skal bevare vores grænsekontrol, og så skal vi have stoppet den helt håbløse masseindvandring, der gør, at hundredetusindvis af ulovlige migranter krydser vores grænser hvert eneste år”.

Adelsteen: Vi skal beskytte Danmark

Den tredje kandidat Pia Adelsteen er ny i EU-sammenhæng. For hende er det blandt andet EUs udhuling af det danske, sociale system, der skal kæmpes imod:

“Børnecheck til ikke-danske statsborgere, fordi de bor i Bulgarien og deres far har arbejdet kort tid i Danmark, og et EU, der blander sig i vores barselsordning. Det synes jeg er helt forkert og en af grundene til, at jeg har sagt ja til at blive kandidat,” siger Pia Adelsteen.

Dansk Folkeparti stiller med i alt 10 kandidater. De sidste syv kandidater udpeges senere.