Hysteriet over Brexit deles ikke af globale investorer. I en ny sammenligning står Storbritannien som det mest attraktive sted at investere – bedre end USA

De gode nyheder for britisk økonomi bliver dækket fra EU-kritikerne hos BrexitCentral til investorernes egen yndlingsavis, Financial Times. Undersøgelsen viser ikke, om investorerne bare er ligeglade med Brexit. Eller om de faktisk ser briternes farvel til EU som en fordel. Til gengæld – og det er måske overraskende – ser de den britiske økonomi som solid og et sted, man med fordel kan investere, fordi der er styr på tingene.

Tilsvarende holdninger har verdens tredjerigeste mand, investeringsguruen Warren Buffett. Han er kendt for næsten udelukkende at investere i amerikanske virksomheder. Men i hans øjne betyder Brexit ikke rigtig noget og han ser Storbritannien som et godt alternativ til USA.

I et interview med den store finansavis fra London, Financial Times, sagde Buffett i weekenden, at han er klar til at investere stort i UK i morgen, hvis det rette kommer. Udmeldingen er så meget mere markant, fordi han er kendt for at være en forsigtig investor. Da alle investerede i internet firmaer for 20 år siden, holdt han sig helt tilbage – og bitcoins og lignende, spekulative kryptovalutaer har han kaldt for ’rottegift i anden potens’.

 

Træt af Brexit

Omvendt er briterne selv trætte af Brexit og af at tale om det. Her i weekenden skulle man støve alle aviserne igennem for bare at finde en enkelt artikel om sagen. Og det var en bette en af slagsen, der handlede om at oppositionen i form af Labour ikke kan blive enige med sig selv om hvorvidt en ny folkeafstemning giver mening.

Tilsvarende er det som om politikerne er begyndt at se Brexit som skriften på deres egen gravsten. Torsdag er der lokalvalg i Storbritannien og især de konservative står til klaps for deres manglende evne til at få styr på Brexit. Og da EU’s ledere for nylig gav briterne endnu en fristforlængelse, kvitterede politikerne i London med at tage på en lang påskeferie.