Paradigmeskifte i udlændingepolitikken kan spare milliarder

0
2995
Foto: Nationalbanken

På sigt vil der kunne spares flere milliarder kroner, hvis der kommer gang i hjemsendelser af flygtninge, mener DFs finansordfører Rene Christensen

Der kan spares milliarder på ikke-vestlig indvandring, hvis det såkaldte paradigmeskifte i udlændingepolitikken bliver gennemført.

Danmark bruger i dag ca. 36 milliarder kroner årligt på ikke-vestlig indvandring, i følge Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen. Han og DF mener, at det på sigt vil være muligt at spare 10 procent på ikke-vestlig indvandring, hvis der kommer gang i hjemsendelser af flygtninge, sådan som partiet har foreslået.

”Det er ikke usagligt at sige, at man vil kunne spare 10 procent af 36 milliarder kroner over en årrække. 10 procent er 3,6 milliarder kroner, svarende til omsætningen i en middelstor dansk kommune,” siger Rene Christensen.

Dansk Folkeparti vil gøre paradigmeskiftet til en central del af de kommende finanslovsforhandlingerne. Det handler om at få vendt udlændingepolitikken, så den kommer til at handle om hjemsendelse i stedet for integration. Fokus er især de ca. 4000 flygtninge, der har midlertidig beskyttelsesstatus, hvilket er mange af de syriske flygtninge.

”Flygtninge skal være i Danmark, når de har et beskyttelsesbehov, men derefter skal de tilbage til de land, de er flygtet fra. De skal ikke i gang med integrationsforløb. Kan vi få regeringen med på det, kan vi opnå markante besparelser. Og det lyder som om, at regeringen er med på det,” siger Rene Christensen med henvisning til udtalelser fra finansminister Kristian Jensen (V), da han torsdag præsenterede finanslovsudspillet.

Regeringen har tidligere forhandlet med Dansk Folkeparti om et paradigmeskifte. De forhandlinger blev sat på pause i januar, men regeringen har lovet, at forhandlingerne skal fortsætte til efteråret.

“10 procent er 3,6 milliarder kroner, svarende til omsætningen i en middelstor dansk kommune”

Rene Christensen, finansordfører, DF

Læs også: ”Flygtninge skal fra starten vide, at de på et tidspunkt skal vende hjem”