Østrigsk idyl: Rekord i burka-bøder

0
2888

Politiet i ferieparadiset Zell am See har travlt med bødeblokken. Alene siden nytår har politiet udskrevet i alt 365 bøder til kvinder, der gemmer sig bag en burka eller niqab.

Det er avisen Krone, hvis reporter har været på besøg i den østrigske by Zell, der er et populært turistmål både sommer og vinter. Til den udsendte reporter siger politiet, at man utallige gange har advaret gæster om ikke at gemme sig bag en burka eller en niqab. Kun hvis vedkommende ikke retter sig efter politiets anvisning om at gå hjem og skifte, bliver der udstedt en bøde.

De fleste bøder er udskrevet af fem politifolk, der går på patrulje til fods i byen – i alt 235 af de 365 bøder. Til sammenligning blev der i løbet af det første år med burkaforbud i Danmark uddelt 23 bøder til kvinder, der formummer sig. Byen Zell am See har omvendt under 10.000 fastboende indbyggere.

Manden betaler

Politiet i Zell siger, at kun i et enkelt tilfælde kom det til en episode, der var ubehagelig for begge parter. Her skal kvinden have grædt, fortæller journalisten. I de andre tilfælde har ægtemændene til kvinder på stedet betalt bøden på 50 Euro.

Striden om burkaerne har ikke ændret på tilstrømningen af arabere og andre fra Mellemøsten, der udgør flertallet af turister i sommermånederne. Byens borgmester vil ikke kommentere situationen i byen, der har givet anledning til mange historier i østrigsk presse. Dog siger han, at han hverken ser de mellemøstlige gæster som noget negativt eller som et positivt indslag.

Avisen Krones reporter får tilsvarende ikke meget ud af at tale med de mange hotelansatte i byen. Men en af dem fortæller dog, at mange af kvinderne omgår forbuddet: de tager et tørklæde på og så en ansigtsmaske af papir, som det ellers er kendt fra asiatiske lande.