Østrig sender tropper til grænsen

0
11703
Græske soldater patruljerer ved grænsen til Tyrkiet. Foto: REUTERS/Florion Goga

Utryghed ved den migrantkrise, som Tyrkiet har sat i scene, får den østrigske regering til at sende 2200 soldater til grænsen mod syd

Der var en pressekonference med blå blink, soldater og ministre med alvorlige miner, da den østrigske regering valgte at fortælle om det dramatiske skridt. Scenen var en af landets mest kendte kaserner og budskabet klar. Grænseovervågningen styrkes med flere betjente og bag dem i alt 2200 soldater.

”Vi vil ikke bare vinke flygtninge videre. Vi har lært af vores fejl i 2015,” sagde landets forsvarsminister, Klaudia Tanner.

Hun talte videre om, hvad hun ser som tyrkernes ”dramatiske og forkastelige” forsøg på afpresning og misbrug af mennesker.

”Vi står for en stærk og robust indsats ved grænsen,” sagde hendes kollega, indenrigsminister Karl Nehammer. Han beskrev situationen ved landegrænsen mellem Tyrkiet og Grækenland som noget, som den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har sat i scene for at sætte nabolandet og hele EU under pres.

”Det er ikke bare en tilfældigt opstået humanitær krise,” lød hans vurdering.

Der har i dag været nye opgør ved grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet. Grækerne har sat vandkanoner ind for at standse migranterne – samtidig verserer der film på nettet med tyrkiske sikkerhedsstyrker, der ikke bare kører flere migranter til grænsen, men som truer dem med bank, hvis de ikke prøver at komme over til den græske side.