Østrig rystet efter nyt drab i migrantkredse

0
1156

Efter drabet i weekenden på en ung kvinde i Wien har politiet arresteret hendes syriske ekskæreste. Han er kendt af politiet i forvejen, og der var allerede en retsproces i gang for at tage hans asylret fra ham

Yazan A., som han omtales som i østrigske medier, kom til Østrig i 2014 og blev den gang registreret som mindreårig. Hvis det er rigtigt, er den unge syrer i dag 19. Siden oktober sidste år har myndighederne ønsket at udvise ham og havde startet retsprocessen.

Selve drabet beskrives som voldsomt. Kvinden, der i medierne omtales som Manuela K., blev fundet under en bunke grene og blade af sin egen mor søndag morgen. Hendes lig bar præg af vold og hun var blevet kvalt.

Parken, hvor hun blev fundet, lå kun få meter fra hendes forældres lejlighed. Noget fra det sted, hvor hendes lig blev fundet, var der tegn på kamp. Derfra er der slæbespor hen til det sted, hvor morderen forsøgte at skjule liget.

Bitter jul

Østrigske medier spekulerer i, at Manuela K. blev dræbt, fordi hun havde droppet sin syriske kæreste. Og citerer samtidig bekendte til hende for, at hun var blevet seksuelt forulempet af ham og havde meldt ham til politiet. I modsætning til at andre mordsager havde han ikke nogen særlig interesse for islamistiske holdninger, men er kendt for kriminelle aktiviteter.

Det har været en bitter juletid i Østrig med fem drab på kvinder på blot fem uger, hvor deres ekskærester formodes at stå bag – tre af dem har migrationsbaggrund. Særligt det første drab i rækken vakte vrede i Østrig og blev omtalt her. Den formodede gerningsmand er flygtning fra Afghanistan og hævder at være under 18.

Læs også: Stor vrede i Østrig over nyt mord i migrantkredse