Stor vrede i Østrig over nyt mord i migrantkredse

0
2016

En angiveligt 17-årig flygtning fra Afghanistan er i dag blevet arresteret for mordet på sin 16-årige veninde i den østrigske by Steyr i søndags. Mordet har vakt stor vrede i Østrig, hvor mange mener, at myndighederne har overset faresignalerne

Pigen, der i østrigske medier er kendt som Michelle F., blev stukket i ryggen og et af knivstikkene ramte hendes lunge. Ifølge avisen Krone stak gerningsmanden af gennem et vindue og efterlod den blødende pige. Hun blev fundet af sin mor og søster omkring ti timer senere under en bunke vasketøj.

Den formodede gerningsmand Saber Akhondzada kom til Østrig for to eller tre år siden og lærte Michelle F. at kende over Facebook. Ifølge offerets familie havde de et stormfuldt forhold, hvor han forsøgte at kontrollere hende og forhindre hende i at se andre venner. Hun brød med ham flere gange, men tog ham tilbage.

Selvom Saber Akhondzada i første omgang var anbragt i et flygtningecenter i Wien, lykkedes det ham at blive overført til et center i Steyr, så han kunne være tættere på Michelle F. I oktober brød hun endeligt med ham – troede familien. Men torsdag dukkede han igen op i hendes liv, der søndag endte i hendes eget børneværelse.

Det østrigske politi startede en større efterforskning, der også førte til at Akhondzada blev efterlyst i andre europæiske lande. Tirsdag eftermiddag overgav den afghanske flygtning sig så til myndighederne. Det første forhør vil ifølge østrigske medier handle om motivet for drabet.

På de sociale medier og i kommentarerne på de østrigske medier er der stor vrede over drabet blandet med medfølelse med pigen og hendes familie. Der er også kritik af myndighederne og deres opsyn med flygtninge som Akhondzada. Særligt det forhold, at han tilsyneladende bare kunne flytte rundt som det passede ham udløser mange kommentarer.