Hver tredje kriminelle udlænding på tålt ophold er forsvundet

0
2828
Øen Lindholm ved Stege skal huse et kommende udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

28 ud af de 75 udvisningsdømte kriminelle udlændinge, som pr. 30. juni 2018 var på tålt ophold i Danmark, er forsvundet og efterlyst. De udvisningsdømte kriminelle har domme for drab, voldtægter, narkokriminalitet og krigsforbrydelser

Seks år for drab. 12 år for narkokriminalitet. 12 år for forsøg på terror. Ni år for røveri og vold med døden til følge. To år for voldtægt.

Sådan lyder nogle af dommene til de 75 udvisningsdømte kriminelle udlændinge, som lige nu lever på såkaldt tålt ophold i Danmark. Det er den gruppe, som fra 2021 skal placeres på det nye udrejsecenter på øen Lindholm på Sydsjælland.

TV2 bringer listen, som kan ses her. Tallene er pr. 30. juni 2018 og fra Det Centrale Kriminalregister.

17 af de udvisningsdømte kriminelle bor lige nu Kærshovedgård ved Ikast. Men der er også en del, der er forsvundet. Ifølge TV2 er 28 af de 75 forsvundet og efterlyst. Ingen aner, hvor de er. Muligvis har nogle af dem forladt Danmark.

Otte af de forsvundne personer er dømt for narkokriminalitet og tre er dømt for drab og vold med døden til følge. Der er også personer dømt for krigsforbrydelser, som er forsvundet.

Lindholm skal give styr på kriminelle på tålt ophold

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen siger til TV2 om tallene:

”Vi ville helst fængsle personer på tålt ophold på ubestemt tid. For det er bekymrende, at så mange er forsvundet, og at der er drabsmænd imellem dem”.

Det kommende udrejsecenter på øen i Stege Bugt er en konsekvens af det, siger han:

”Man skal se planerne for et udrejsecenter på øen Lindholm som et forsøg på at få mere styr på disse personer på tålt ophold”.

Læs også: Beboere på Kærshovedgård blæser på opholdspligt

Læs også: Martin Henriksen: Lindholm kan blive hurtigere klar end 2021