KORT NYT: DF-formand glæder sig over aflyst salg af Radius

0
2132
Nyinstalleret digital elmåler i lejlighed i København. Finansministeriet har meddelt Ørsted, at der ikke længere er opbakning til salg af Radius. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Søndag blev salget af elselskabet Radius aflyst. Socialdemokratiet og SF meddelte, at de i lighed med Dansk Folkeparti ikke kunne være med til salget af selskabet, som leverer strøm til én million kunder i hovedstadsområdet og en del af det øvrige Sjælland.

Dermed er der politisk flertal mod et salg, og det glæder Dansk Folkeparti. DFs Kristian Thulesen Dahl skrev søndag på twitter:

”Radius skal ikke sælges! Jeg er glad for, at Soc. dem også er nået frem til den konklusion. Så er flertallet imod et salg på plads! 1 mio danskere forsynes med el via selskabet. Det skal ikke sælges til udlandet, hvorefter dansk kontrol forsvinder!”.

Muslimer beder i Camlica Moskeen i Istanbul i Tyrkiet. Foto: OZAN KOSE/Ritzau Scanpix

Flere vender ryggen til islam i Tyrkiet

Tyrkiets præsident Recep Erdogan trækker sit land i mere islamisk retning, men samtidig vender et stigende antal tyrkere islam ryggen. Det viser en ny meningsmåling, som Kristeligt Dagblad citerer.

I følge undersøgelsen er andelen af tyrkere, der betragter sig selv som religiøse, faldet fra 55 til 51 procent de sidste 10 år. Andelen, som faster under ramadan, er faldet 77 til 65 procent.

Det tyrkiske religionsministerium Diyanet har tidligere hævdet, at 99 procent af tyrkerne ser sig selv om muslimer.

Den britiske premierminister Theresa May holder ern tale om Brexit-aftalen på en virksomhed i Stoke mandag. Foto: Ben Birchall/Pool via REUTERS

Britiske EP-medlemmer får masser af euro med ud af EU

De 73 britiske medlemmer af Europaparlamentet har udsigt til en klækkelig overgangsydelse, når Storbritannien forlader EU. I følge Berlingske, som citerer Politico, kan de britiske parlamentarikere kræve op til 8.611,31 euro hver måned i op til to år, afhængigt at hvor længe de har arbejdet i parlamentet.

Nigel Farage, en af de mest kendte brexiteers, har siddet i EP-parlamentet siden 1999. Han vil dermed, i følge Politico, kunne kræve 172.000 Euro.

De britiske parlamentarikere kan også kræve at få halvdelen af deres såkaldte blyantspenge refunderet i de første tre måneder efter deres exit. Det svarer til ca. 49.000 kroner.