Nyt center for køn og diversitet har kun kvinder ansat

0
1410
Arkivfoto

Nyt center på Syddansk Universitet, der beskæftiger sig med ligestilling, har skævere kønsfordeling end udskældte brancher

Et nyt Center for Køn og Diversitet på Syddansk Universitet (SDU) kommer ikke til at kunne trække på sine egne erfaringer, når det gælder ligelig kønsfordeling på arbejdspladser og i bestyrelser.

De ansatte på centret er nemlig udelukkende kvinder og i styregruppen er der kun en enkelt mand, resten er kvinder. Det samme gælder centrets referencegruppe. I alt er 15 ud af 17 personer blandt medarbejdere, styregruppe osv. kvinder. Det svarer til en kvindelig repræsentation på 88 procent.

”Det er skævere end fordelingen af kvinder og mænd i livemusikbranchen, hvis hyppigt kritiserede kønsfordeling ifølge undersøgelsen ‘Diversitet i i musikbranchen’ ligger omkring 80/20,” skriver bloggen Reel Ligestilling, der har spottet den skæve kønsfordeling i det nye center.

Centret skal ellers arbejde med den ”komplekse problemstillinger”, der knytter sig til køn og ligestilling.

”Vi vil være med til at kvalificere den offentlige samtale om køn og diversitet og gå i dybere dialog om, hvorfor mange ender med at opretholde strukturer, som man ikke har interesse i at holde fast i,” lyder det på moderne universitets-lingo på centrets hjemmeside.

Det nye center åbner med en to dages onlinekonference d. 16.-17. juni 2021.