Jul på Borgen udkommer for 6. gang – hele overskuddet går til hjemløse

0
2581
Pia Kjærsgaard med årets udgave af "Jul på Borgen".

Pia Kjærsgaard har redigeret den 6. udgave af bogen ”Jul på Borgen”, hvor folketingsmedlemmer og ansatte på Christiansborg fortæller deres personlige julehistorier

Hvad er det for en film, som Dansk Folkepartis finans- og miljøordfører Rene Christensen hvert år til skal se til jul med hele familien? Hvorfor er Enhedslistens Rosa Lund så vild med jul? Og hvordan holder Aki-Mathilda Høeg-Dam fra Siumut juleaften hjemme på Grønland?

Det er noget af det, man kan få svar på, i årets udgave af den lille, hyggelige ”Jul på Borgen”, hvor ansatte og medlemmer af Folketinget fortæller deres personlige julehistorie.

Det er 6. udgave, og som altid har Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard redigeret bogen, der tjener et velgørende formål, nemlig at donere overskuddet til de hjemløses blad, Hus Forbi.

Årets bog indeholder 12 bidrag, og både røde og blå partier er repræsenteret. Desuden har Folketingets direktør Carsten U. Larsen leveret en historie.

”Jeg forsøger altid at få alle partier med, men det har været lidt sværere i år, fordi vi jo har haft to valg, så der har ikke været så meget tid. Men i 2020 går jeg i gang med at søge bidrag allerede i januar. For hvis det står til mig, er det her en tradition, der skal fortsætte,” siger Pia Kjærsgaard.

Sidste år gav salget af “Jul på Borgen” et overskud på 100.000 kroner, som gik ubeskåret til de hjemløses blad Hus Forbi.

100.000 kroner til Hus Forbi

Hun fortæller, at ideen oprindeligt kom fra daværende Venstre-sundhedsminister Ester Larsen, som i 1992 tog initiativ til at lave en bog med julebidrag fra MF’ere og ansatte, som blev uddelt internt på Christiansborg. Den ide genoptog Pia Kjærsgaard i 2012, i øvrigt med DF’s kulturordfører Alex Ahrendtsen som forlægger. Men for fire år siden besluttede Pia, at bogen skulle ud til en større kreds. Hun lavede en aftale med forlaget Peoples Press, og siden er bogen udkommet hvert år op til jul. Sidste år landede bogen et overskud på 100.000 kroner – penge som gik ubeskåret til Hus Forbi.

På nær i år har der hvert år været bidrag fra en Hus Forbi-sælger. Pia Kjærsgaard fortæller om et år, hvor en hjemløs skrev med sin historie, men døde kort efter. I kirken læste præsten hans historie op fra ”Jul på Borgen”. Et meget rørende øjeblik, fortæller Pia Kjærsgaard.

”Jul på Borgen” kan købes for 149,95 kr. i boghandler over hele landet.