Norsk sikkerhedspoliti advarer: Terroristerne bliver yngre og yngre

0
1216
Forsiden af rapporten fra Politiets Sikkerhetstjeneste.

Norsk sikkerhedspoliti advarer om, at stadig flere terrorister – især blandt islamister – er mindreårige

Tilbage i 2014 var terror noget for voksne, skriver norsk sikkerhedspoliti PST på deres hjemmeside. Siden er terroristerne blevet yngre og senest har man set fire unge på femten år, der stod bag et gennemført terrorangreb. Norsk PST forventer at denne udvikling kun bliver mere udtalt.

”Det er afgørende, at de, som er tæt på børn og unge, forstår denne udvikling og at de giver deres tips videre til PST eller politiet. Oplysningerne er helt afgørende for denne afklaring af bekymringer,” skriver PST på hjemmesiden.

Fra 12 år

De mindreåriges andel af terroren er stadig lille. Norsk sikkerhedspolitis statistik omfatter i alt 25 gennemførte eller afværgede terrorangreb i Vesten over de senere år. Og de mindreårige terrorister, hvor den yngste var tolv år, spiller foreløbig kun en rolle i tre procent af disse angreb.

Men på et tidspunkt, hvor de skandinaviske lande diskuterer risikoen ved at tage børn hjem fra fangelejre i Syrien, bemærker PST, at alle angreb, hvor mindreårige har spillet en rolle, udgår fra terrornetværket IS.

”Samtlige angreb, hvor mindreårige står bag, er udført af ekstreme islamister. Samtlige af disse involverer sympatisører fra IS,” hedder det i rapporten fra PST.

Læs rapporten her

Kilder: PST, Aftenposten, VG