”Det er klassisk konservativ politik at forhindre, at danske elever kommer i mindretal”

0
1620
DFs gymnasieordfører Marie Krarup ved sidste uges pressemøde om den nye gymnasieaftale. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Marie Krarup afviser kritikken fra Nye Borgerlige og de konservative, som kalder den nye gymnasieaftale for betonsocialisme. Aftalen skal forhindre, at danske unge bliver en minoritet på nogle gymnasier, siger DF-ordføreren

Dansk Folkepartis gymnasieordfører Marie Krarup ryster på hovedet af kritikken fra Det  Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige, som de seneste dage har skudt med skarpt mod den politiske aftale om gymnasierne, som Dansk Folkeparti er med i.

”Betonsocialisme” og ”en syg socialistisk tanke” har det lydt om aftalen, der indebærer, at elever i byerne bl.a. skal fordeles på baggrund af forældrenes indkomst.

Men der er intet socialistisk over aftalen, mener Marie Krarup. Tværtimod er det ægte nationalkonservativ politik at forhindre, at danske elever kommer i mindretal på gymnasierne:

”Vi taler om en aftale, der for første gang sætter ind på at forhindre, at vi får ghettogymnasier, hvor flertallet er muslimer, og de danske elever kommer til at leve som en minoritet. Udviklingen er i fuld gang, og hvis der ikke gøres noget håndfast, vil gymnasier i Aarhus, Odense og København få markant muslimsk flertal,” skriver Marie Krarup i et indlæg i Jyllands-Posten.

Gymnasieaftalen præsenteres for pressen af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og repræsentanter for aftalepartierne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

42 procent med ikke-vestlig baggrund

DF-ordføreren nævner som eksempel Herlev Gymnasium, hvor 42 procent af eleverne i dag har ikke-vestlig baggrund. Med gymnasieaftalen vil denne andel falde til 29 procent. Uden aftalen ville andelen sandsynligvis stige til over 50 procent i løbet af få år.

”Selvfølgelig kan man vælge at være ligeglad med de danske unge, der udsættes for et så massivt islamisk pres, som uvægerligt følger med, når man udgør et svindende mindretal. Især kan man tillade sig at være ligeglad, når man bor i velhaverkvarterer nord for København eller har sin vælgerbase i omegnen omkring Gentofte. Men Gentofte er ikke Danmark, og folketingsmedlemmer har efter min mening pligt til at tænke hele landet med, når beslutninger træffes om fremtidens gymnasium,” skriver Marie Krarup.

“Gentofte er ikke Danmark, og folketingsmedlemmer har efter min mening pligt til at tænke hele landet med”

Hun forstår godt, at det vækker undren, at fordelingen skal ske med udgangspunkt i forældres indkomst. Men ifølge DF-ordføreren er der ingen værktøjer, der så præcist vil kunne sikre en bedre fordeling af ikke-vestlige elever, end netop denne  ’stedfortrædervariable’.

“Når forældres indkomst kan hjælpe os med at fordele ikkevestlige elever mere jævnt, synes jeg, det er en god ide at bruge den. For resultatet må være det vigtigste,” skriver Marie Krarup – og fortsætter:

Danske unge vil blive tabere

”Forsvinder integrationsproblemerne på gymnasierne så som dug for solen med denne aftale? Overhovedet ikke. Men i det mindste sikrer vi, at udviklingen ikke løber helt løbsk, og først og fremmest tager vi vare på de danske unge – sjældent de mest ressourcestærke – der ville blive de største tabere i det multikulturelle eksperiment, årtiers masseindvandring har indrulleret dem i,” skriver Marie Krarup.

At Nye Borgerlige og Konservative ikke vil medvirke til det, forstår Marie Krarup ikke.

”Nej, vi er ikke socialister i Dansk Folkeparti, men for os er hensynet til hele Danmark større end hensynet til velhaverkommuner i Nordkøbenhavn. Det er for mig at se et klassisk konservativt synspunkt, og jeg må konstatere, at DF i dette spørgsmål er det eneste nationalkonservative parti i blå blok. Det lever vi fint med,” skriver Marie Krarup i Jyllands-Posten.

Læs også:

Marie Krarup: Aftale skal forhindre islamisering af gymnasier