Trusler mod svensk partileder: “Vi vil halshugge dig”

0
4618
Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson interviewes under et valgmøde torsdag i Motala. Foto: 10080 Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix

“Vi vil halshugge dig, hvis du ikke trækker dig”. Svensk politi undersøger brev med Islamisk Stats symbol, som er sendt til Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson

To dage før Rigsdagsvalget i Sverige, er lederen af Sverigedemokraterne, Jimmie Åkesson, blevet truet på livet. I et brev, som indeholder Islamisk Stats symbol og flere tekster på arabisk, truer ukendte personer med at ville dræbe Jimmie Åkesson og hans fire årige søn, hvis ikke SD-lederen trækker sig fra valget. Den svenske sikkerhedspoliti SÄPO er nu i gang med at undersøge truslerne.

“Hvis du tror, at der er nogle stemmer, som kan give dig magten til at bestemme over os, der er tro over for ALLAH, så må du tro om! Vi vil halshugge dig, hvis du ikke har trukket dig fra valget, inden ugen er slut, hvis du vælger at gemme dig med halen mellem benene, vil du se hvordan vi halshugger Nils,” lyder det i brevet, som den svenske avis Expresssen.se citerer.

Jimmie Åkessons fireårige søn hedder Nils.

I brevet citeres en del af IS-kampsangen “Snart kommer hævnen”, men om der rent faktisk er en relation til IS; er uvist.

“Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om det er ægte, om det er noget, der kommer fra terrorgruppen IS. Vi afventer nu SÄPOs undersøgelse,” siger Sverigedemokraternes pressechef Henrik Vinge til den svenske avis Expressen.se.