Midt i Brexit: Bookmakerne tror på en aftale – og en udskydelse

0
1380
Tirsdag er sidste chance for det britiske parlament til at stemme ja til en skilsmisseaftale med EU. Siger de nej, bliver det straks mere kompliceret. Foto: CHRISTOPHER FURLONG/Ritzau Scanpix

Oddsene er imod Theresa May inden tirsdagens afstemning. Bookmakerne tror så lidt på den britiske premierminister, at man kun får en gevinst på 17 procent, hvis det bliver et nej i morgen

Tilsvarende får man 560 procent i gevinst, hvis parlamentet i London stemmer for Mays aftale med EU. Frem til i dag er der alene hos selskabet betfair blevet satset næsten 30 millioner kroner på væddemål om, hvorvidt Storbritannien faktisk forlader EU den 29. marts som planlagt. Og tendensen er stjerneklar – politikerne får ikke styr på aftalerne og dermed vil briterne ikke kunne forlade EU som planlagt.

Tilsvarende forventninger har spillere og bookmakere til udsigten til en aftale – trods alt. Sætter man penge på, at der kommer en aftale, får man stort set bare sine penge tilbage. Hvis det kommer til et hårdt brud med EU – en såkaldt no-deal Brexit – får man sine penge næsten ni gange tilbage – odds 1:8,8.

Langt hen ad vejen er det spillerne selv, der afgør odds på et bestemt væddemål. Bookmakerne er typisk mest aktive i starten, hvis man vil skabe interesse for et nyt væddemål – eller hvis man vil give særligt gode odds for at gøre reklame. Derfor er spilleselskabernes odds et ret præcist billede af, hvad almindelige mennesker forventer sig af den politiske udvikling.

Derfor kan det også være interessant at se på de mere finurlige spil. For eksempel har spillerne svært ved at finde sikkerhed nok til at placere et væddemål på, hvor mange der trods alt vil stemme for Brexit-aftalen i morgen. Det samme gælder for britiske journalister og kommentatorer, der bliver ved med at ringe rundt til politikerne for at høre om deres sindsstemning.

Til gengæld er der klare forventninger til, at Brexit bliver udskudt. Satser man på det, får man igen stort set bare sine penge igen. Skulle man satse imod alle de andre og tro på, at Brexit sker som planlagt og til tiden – ja, så får man sine penge seks gange igen.

Læs også: Bookmaker om Brexit: Som at spille på sport