Messerschmidt stillede spørgsmål ved bestyrelsesmedlemmers habilitet – nu trækker de sig

0
1721
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Forestil dig, at du sidder i en bestyrelse, der uddeler millioner af danske skattekroner til forskellige projekter. Blandt andet projekter, som du også sidder i bestyrelsen for. Det var, indtil Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, stillede spørgsmålstegn ved det, muligt i den danske filmbranche. Nu må to trække sig fra andre bestyrelsesposter.

Det hele startede med et spørgsmål til kulturministeren. Spørgsmålet kom fra Dansk Folkepartis kulturordfører, Morten Messerschmidt, der satte spørgsmålstegn ved, om bestyrelsesmedlemmer i Det Danske Filminstitut (DFI) kunne bestride andre filmfaglige poster i virksomheder, der modtager støttekroner fra Det Danske Filminstitut. Det skal de heller ikke kunne, vurderede kulturministeriet. Det kunne nemlig være på kant med filmloven.

Det har betydet, at to medlemmer af Det Danske Filminstituts bestyrelse nu trækker sig fra andre bestyrelsesposter.

”Jeg er på den ene side glad for, at der bliver set på det her, sådan at man ikke har nogen interessekonflikter i bestyrelserne, men også lidt forundret over, at man ikke har været mere opmærksom på det før,” siger Morten Messerschmidt om sagen til Politiken.

Ifølge Morten Messerschmidt er det godt nyt, at den nye bestyrelse, der skal laves, bliver bedt om at fremlægge CV. På den måde er det er klart, hvilke interesser de har.

”Der må ikke være nogen, der overhovedet kan sidde og have en mistanke om, at det er person- eller interessesammenfald, som gør, at pengene falder på en bestemt måde”, forklarer Morten Messerschmidt til Politiken.