Pia Kjærsgaard: Etisk Råd svigter børnene totalt

0
2723
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

16 ud af 17 medlemmer af Det Etiske Råd vil tillade juridisk kønsskifte for børn ned til ti år. Etisk råd er i gang med at underminere familien, mener DFs værdiordfører Pia Kjærsgaard

Står det til Det Etiske Råd, skal det være muligt for børn ned til 10 år at få et juridisk kønsskifte, så de sidste fire cifre kan ændres i cpr-nummeret. Efter opfordring fra Folketingets Ligestillingsudvalg har Etisk Råd drøftet spørgsmålet, og 16 ud 17 medlemmer står bag en anbefaling om at sænke aldersgrænsen. 14 af medlemmerne mener, at grænsen skal sænkes til 10-12 år.

“Jeg bevægede mig ned til 10-12 år, fordi de fleste børn i den alder – ifølge mange af de eksperter, vi har rådført os med – allerede her har en mere fast idé om deres egen kønsidentitet. Samtidig er det den alder, hvor puberteten starter, og kroppen begynder at udvikle sig til enten mand eller kvinde,” siger formanden for Etisk Råd, Anne-Marie Axø Gerde, til Kristeligt Dagblad.

Men den holdning er udtryk for et kæmpe svigt af børnene. Det mener Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard. I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad skriver hun, at Etisk Råd med sin anbefaling underminerer familien.

“Hvor er hensynet til barnet? Hvor er empatien? Hvor er modet til at tage ansvar for vores børn blevet af i Det Etiske Råd? Kan det overhovedet tolkes som andet end ansvarsforflygtigelse? Og hvor er hensynet til forældrenes naturlige ret til at vejlede deres børn og udøve indflydelse på deres opvækst og liv? Set i det lys har Det Etiske Råd begivet sig ud på en kurs, som underminerer familien som enhed,” skriver Pia Kjærsgaard.

Skal beskytte børnene

Kun et enkelt medlem af rådet – stud. theol. Morten Bangsgaard – gik imod anbefalingen. Han får ros af Pia Kjærsgaard:

“Han havde modet til at sige det indlysende, at “børn er ekstra sårbare, og for mig er det vigtigt, at vi som samfund beskytter børnene i deres opvækst og udvikling henimod at finde sig selv”.

Pia Kjærsgaard påpeger, at der er en grund til, at det hedder børn og voksne. Voksne skal ikke være de eftergivende, som giver barnet ret i alt at frygt for at virke autoritær.

“Børn har sjældent den evne, og derfor har de krav på voksnes beskyttelse og vejledning. Børn har med andre ord krav på præcis det, som Det Etiske Råd vil afskaffe, nemlig forældre og voksne med kærlighed og ansvarsfølelse,” skriver Pia Kjærsgaard.

Læs indlægget i Kristeligt Dagblad:

Pia Kjærsgaard: Juridisk kønsskifte fra 10-årsalderen er et kæmpe svigt