Messerschmidt og Ungarns udenrigsminister: EU skal ikke have mere magt

0
2730
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt mødtes torsdag aften i København med Ungarns udenrigsminister Peter Szíjjártó

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt mødtes torsdag aften i København med Ungarns udenrigsminister Peter Szíjjártó. De er enige om, at EU’s magt skal begrænses

Smilene var store, da Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt torsdag aften mødtes på Christiansborg med Ungarns udenrigsminister Peter Szíjjártó. Mødet fandt nemlig sted samtidig med, at det var lykkedes Ungarn og Polen at få presset EU til et kompromis, så EU-Kommissionen og Parlamentet ikke får mulighed for at tilbageholde midler til lande, som man ikke mener efterlever de fælles værdier.

Ungarn og Polen har kæmpet hårdt mod i den såkaldte retsstatsmekanisme. De to lande har i flere uger blokeret for EU’s budget og corona-genopretningsfond, og torsdag blev der landet et kompromis, så EU kun vil kunne blande sig, hvis eventuelle retsstatsproblemer har betydning for landenes brug af EU-budgettet og i givet fald er det EU-domstolen –ikke Kommissionen eller Parlamentet – der så skal tage initiativet.

”Og det er godt nyt!! Ikke fordi jeg elsker EU-domstolen! Men fordi det trods alt er en indhegning, som gør, at vi nu ikke behøver frygte EUs indblanding i det danske demokrati, vores frihedsrettigheder eller folkestyre,” skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

Migration og grænsekontrol var også blandt emnerne på torsdagens møde.

“Fuld modstand mod EU”

Ifølge Messerschmidt ville EU med retsstatsmekanismen have skaffet sig magt over landenes grundlove, parlamenter og frihedsprincipper. Det vil DF ligesom Ungarn ikke være med til, og det var et af de emner, som blev drøftet på torsdagens møde på Christiansborg:

”Peter Szíjjártó og jeg er enige om, at EU under ingen omstændigheder skal udvide sin magt. Og mens den danske regering med Jeppe Kofoed i spidsen ivrigt har kæmpet for EU, har den ungarske regering sammen med blandt andre os i Dansk Folkeparti kæmpet imod. Det har holdt hårdt, men er endt i en sejr,” skriver Morten Messerschmidt.

På mødet var der enighed om, at EU skal have ”fuld modstand”. Morten Messerschmidt skriver på Facebook:

”EU har allerede i dag alt for meget magt! Også det er vi enige med den ungarske regering om – og mange andre gode kræfter rundt om i EU. Derfor skal EU have fuld modstand. Den kamp kæmper Peter Kofod hver dag i EU-parlamentet, ligesom jeg og mine kollegaer gør i Folketinget. Men det bedste er, at vi har stærke venner og allierede ude i Europa, som vi kan kæmpe sammen med”.