Kristian Thulesen Dahl: Hjælpepakke til erhvervslivet skal udvides

0
1097
DFs formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti bakker op om regeringen forslag til at hjælpe selvstændige og pressede brancher. Men DF vil udvide pakken, så flere virksomheder kommer med. Desuden vil DF have oprettet en solidaritetsfond på 20 mia. kr., der kan bruges til yderligere hjælp

Dansk Folkeparti har flere forslag med i tasken til de forhandlinger om hjælp til erhvervslivet, som i disse timer finder sted i Finansministeriet.

Tidligere på dagen præsenterede finansminister Nicolai Wammen (S) en hjælpepakke for selvstændige og særligt pressede brancher i størrelsesorden 40 milliarder kroner. Pakken indeholder bl.a. forslag om, at virksomheder med under 10 ansatte skal kunne få kompensation for tabt indtjening, og at virksomheder i de hårdest ramte brancher skal kunne få dækket 80 pct. af deres faste udgifter.

Dansk Folkeparti bakker op om regeringens forslag, men der er brug for yderligere hjælp, siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl:

“Det er et udmærket grundlag, men det er ikke tilstrækkeligt. For det første afgrænser forslagene de virksomheder, der kan komme ind under ordningen – bl.a. skal man have en omsætningsnedgang på 40 pct for at komme ind under ordningen. For det andet er det spørgsmålet, om tiltagene kommer langt nok omkring i forhold til de virksomheder, som rammes af krisen,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup til pressemøde om nye initiativer i forhold til at hjælpe erhvervlivet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Solidaritetsfond

DF foreslår, at regeringens forslag justeres, så flere virksomheder kan blive omfattet. Desuden mener DF, at der skal afsættes 20 milliarder kroner til en solidaritetsfond, som kan udmøntes i takt med, at omfanget af krisen bliver kendt. Pengene skal bruges til mere målrettet at afbøde konsekvenserne af nedlukningen, lyder forslaget.

“Det er vigtigt, at vi står sammen om at komme igennem krisen. Det betyder også, at regeringen skal være åben overfor tiltag fra andre end dem selv. Hvis der afsættes en ramme for yderligere initiativer, kan det være medvirkende til, at folketingets partier kan udmønte midler de kommende dage og uger, efterhånden som vi ser, hvor krisen for alvor rammer,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Blandt de brancher, som i følge DF har brug for yderligere hjælp, er kulturbranchen. Som ditOverblik skrev tidligere på dagen, foreslår DF, at der oprettes en særlig solidaritetsfond, der kan støtte de mange kulturvirksomheder, som er truet på livet som følge af coronakrisen.

Læs mere her: Corona-hjælp: DF vil have solidaritetsfond for kulturlivet

Hjælp til arbejdsløse

Ud over hjælp til erhvervslivet mener DF også, at der er brug for en håndsrækning til de arbejdsløse. Sammen med regeringens tre støttepartier foreslår DF, at dagpengeperioden på tre måneder skal suspenderes.

“Det er en så ekstraordinær situation, så for dem, der bliver fyret og derfor er nødt til at bruge af deres dagenge, der kunne man suspendere de tre månedeer som noget tid, der så ikke tæller med,” siger DF-formanden til Politiken.

Beskæftigelsesministeriet offentliggjorde onsdag nye tal, der viser, at der på bare to dage er kommet 10.982 flere ledige.