Esbjerg Kommune er blevet snydt af ung indvandrer, som fik udbetalt 106.033,50 kroner i repatrieringsstøtte

En yngre mandlig indvandrer er forsvundet med 106.033,50 kroner, som han fik udbetalt af Esbjerg Kommune fra den såkaldte repatrieringsordning. Manden fik pengene, så han kunne rejse tilbage og etablere sig i sit hjemland, men to dage efter udbetalingen forvandt han. Det oplyser Esbjerg Kommune til BT.

Ingen ved nu, hvad der er blevet af manden eller pengene. Esbjerg Kommune betragter sagen som en svindelsag og har anmeldt den til politiet.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vil nu have undersøgt, om kommunen kunne have handlet anderledes:

“Det er klart, at jeg er ærgerlig over, at vi er blevet snydt på den måde. Det er naturligvis ikke i orden. Derfor er sagen også meldt til politiet. Vi vil også kigge internt på vores system for at se, om vi kunne have gjort noget anderledes,« siger Jesper Frost Rasmussen til BT.

I følge BT er i alt 502 personer siden 2010 rejst tilbage til deres hjemland mod betaling.

Dansk Folkeparti har netop rejst et beslutningsforslag om at ændre repatrieringsloven, så udbetaling af støtte standses, hvis en person begår alvorlig kriminalitet. Det sker efter sagen om den syriske mand, der står til at få udbetalt i alt 215.000 kroner, selv om han har tilstået at have myrdet sin kone og søn.

Læs: DF vil have lukket hul i loven: Dobbeltmorder skal ikke have hjemrejsestøtte