DF-rådmand: Borgere får tilbudt hovedrengøring efter coronapause

0
1678
Jette Skive (DF), der er rådmand for social- og sundhedsområdet i Aarhus. Foto: Hanh Nguyen Andersen

Borgere i Aarhus, som måtte undvære rengøring under coronakrisen, får nu tilbudt ekstra rengøring, oplyser rådmand Jette Skive (DF)

De borgere i Aarhus, som under coronakrisen måttet undvære den kommunale rengøring, får nu tilbudt en hovedrengøring. Det oplyser Jette Skive, der er Dansk Folkepartis rådmand for Social og Omsorg i Aarhus Kommune.

Op mod 3000 borgere i hjemmeplejen fik sløjfet deres rengøring, fordi kommunen ville begrænse risikoen for smitte med coronavirus. Nu er rengøringen genoptaget, men efter mange uger uden gulvvask og støvsugning er der brug for en mere grundig rengøring, mener Jette Skive.

“Der er nok kommet flere nullermænd ind i hjørnerne, når folk ikke har fået gjort rent i en periode. Derfor har jeg besluttet, at vi giver alle berørte borgere et tilbud om en hovedrengøring. Det bliver efter eget valg i de kommende tre måneder,” siger Jette Skive i en pressemeddelelse fra kommunen.

Kan vælge tidspunktet selv

Borgerne kan efter eget valg vælge en ekstra rengøring i enten juni, juli eller august, dog med det forbehold, at det er ferietid og derfor skal afpasses.

“Jeg er glad for, vi kan tilbyde den ekstra rengøring, for det er i forvejen en svær tid for mange ældre. Under corona-pandemien har mange, især ældre skullet isolere sig fra omverdenen. Nogen mener, de har oplevet store kriser før og derfor tager det lidt roligt, men jeg har også oplevelsen af, at det er en ekstra hård tid for mange, som savner nærvær og et kram fra ens pårørende. Der skal vi ikke underkende, hvad et besøg fra hjemmeplejen kan have af betydning,” siger Jette Skive.

“Jeg er glad for, vi kan tilbyde den ekstra rengøring, for det er i forvejen en svær tid for mange ældre”

Jette Skive, rådmand (DF), Aarhus kommune

I forvejen har hjemmeplejen især skærpet rengøringen hos de borgere, der også modtager pleje, hvor der er fokus på især kontaktflader.

Sundhed og Omsorg vil trække på ekstra ressourcer til den ekstra rengøring og midlerne bliver taget fra Sundhed og Omsorgs opsparing, hedder det i pressemeddelelsen.