IS-terrorister anholdt: Planlagde juleterror i Wien

0
3069
Det store julemarked ved Rådhuset i Wien formodes at have målet for de tre tetjeneres angreb.

Tre tjetjenere med tilknytning til IS er blevet arresteret, mens de var i færd med at forberede et terrorangreb i Wien i juledagene. Et stort julemarked menes at have været deres mål

Ifølge østrigske medier sad den ene af de tre allerede i fængsel i Østrig. Han er kendt som tilhænger af terrornetværket IS og gælder som hovedmanden bag terrorplanerne. De to andre blev arresteret i slutningen af sidste uge af det østrigske antiterrorkorps.

Til avisen Krone siger forsvareren for den ene af de tre yngre mænd, at hans klient nægter sig skyldig. Ifølge forsvareren er han godt integreret i det østrigske samfund og forsvareren hævder derfor, at hans klient ikke kunne finde på at begå terror. Hans forsvarer nævner, at han er kendt fra sportsverdenen som MMA-kæmper, men giver ikke flere oplysninger.

Anonymt tip

Politiet i Østrig kom på sporet af de tre mænd efter et anonymt tip. Vedkommende havde især viden om den mand, der allerede sad i fængsel i en anden sag. Den mand skal have udtænkt planerne og opildnet sine to landsmænd på 31 og 25 til at gennemføre dem.

Østrigske medier fortæller mandag med henvisning til kilder i antiterrorkorpset, at angrebet var planlagt til at finde sted mellem jul og nytår. Selve hovedangrebet skulle gennemføres med en bombe, hedder det. Det fortælles også, at de tre mænd var i gang med deres planlægning inden den første af de tre blev arresteret.

Hos en af de andre – manden på 25 – har politiet også tidligere gennemført en razzia. Her fandt man blandt andet et falsk rumænsk pas. Hans forsvarer hævder, at han intet med IS har at gøre.

Fordi myndighederne har været tilbageholdende med oplysninger i sagen hen over weekenden, bliver der talt meget om mulige angrebsmål i Wien. Nogle tror, at angrebet ville finde på det store julemarked ved Rådhuset, mens andre nævner byens såkaldte Silvesterpfad som mål. Denne nytårssti dækker 12 etablissementer og tiltrækker mere end en halv million mennesker til en stor fest hen over nytåret.