Skaarup: Hvorfor kan radikal, islamistisk gruppe operere frit i Danmark?

0
4126
Den ekstremistiske islamiske gruppe Millatu Ibrahims danske facebookside. som tilsyneladende er lukket ned. Siden havde sidste år 3800 følgere.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup vil have justitsminister Nick Hækkerup (S) til at forklare, hvorfor gruppen Millatu Ibrahim, der har haft en nu terrorsigtet mand blandt sine følgere, kan få lov at virke i Danmark

En af de otte personer, som i sidste uge blev fængslet og sigtet for at forberede et islamistisk terrorangreb i Danmark, har været tilknyttet den radikale islamistiske gruppe Millatu Ibrahim, der også har haft flere hjemvendte IS-krigere blandt sine følgere.

Det får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at stille spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S). Peter Skaarup vil vide, hvorfor Millatu Ibrahim fortsat kan operere i Danmark.

”Kan ministeren oplyse hvorfor den åbenlyst radikaliserede og radikaliserende islamistiske gruppe, Milatu Ibrahim, der er forbudt i Tyskland, stadig har mulighed for at virke frit og uhindret i Danmark med stor risiko for, at den formår at radikalisere svage sjæle”. Det skriver Peter Skaarup i et spørgsmål via retsudvalget til justitsministeren.

Millatu Ibrahim opfordrede til at kæmpe for islamisk stat

Som Peter Skaarup skriver, er Millatu Ibrahim forbudt i Tyskland. Det blev den i 2012 som led i en aktion mod salafister. Begrundelsen lød, at gruppen modarbejdede den forfatningsmæssige orden og opfordrede til vold.

Herhjemme er Millatu Ibrahim blandt andet kendt for en video på YouTube, hvor den opfordrede muslimer til ikke at stemme til folketingsvalg. En tidligere dansk-tyrkisk IS-kriger Ömer Kücükavci fortalte sidste år i en dokumentar på TV2, at han blev opfordret af Millatu Ibrahim til at rejse til Syrien og kæmpe.

“De sagde, at det er obligatorisk at hjælpe muslimer og nu skulle jeg rejse og etablere kalifatet,” fortalte han.

Ifølge Ömer Kücükavci, som sad fængslet i den kurdisk kontrollerede del af Nordsyrien, da interviewet fandt sted, foregik radikaliseringen i samtaler med ’brødre’:

“Du har dem på Amager, du har dem i Indre København, hvor du sidder med såkaldte brødre og snakker,” sagde han.

“Befri muslimske fanger”

ditOverblik skrev i 2018 om Millatu Ibrahim og kunne dengang finde en dansk facebookside for gruppen med ca. 3800 følgere. Her kunne man bl.a. finde opslag som “Befri muslimske fanger” og man kunne læse om at være “salafi”, dvs. bekende sig til salafisme, der er en ekstrem og ofte voldelig fortolkning af islam.

Den danske facebookside er tilsyneladende lukket ned i dag, men der kan stadig findes andre facebooksider for Millatu Ibrahim, der er stiftet i Tyskland, blandt andet en side for den hollandske afdeling.

Terrorsagen har i øvrigt afdækket flere tætte relationer mellem sigtede og IS-krigere. Manden, som har været aktiv i Millatu Ibrahim, er i følge TV2 også bror til en nu dræbt IS-kriger, der har medvirket i flere propagandavideoer fra slagmarken. Den sigtede har også andre familiemedlemmer, der er aktive i islamistiske kredse, i følge TV2.