MORGEN: Næsten 1000 hjemrejste udlændinge får livsvarig ydelse fra Danmark | Udbredt fusk med Kina-pakker

0
5163
Arkivfoto

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Danmark betaler livslang ydelse til næsten 1000 udlændinge, der er rejst hjem

Ud over repatrieringsstøtte kan udlændinge, der rejser tilbage til hjemlandet, også få 2800-4400 kroner udbetalt hver måned fra den dansk stat resten af livet

REPATRIERING | Næsten 1000 udlændinge, der er flyttet fra Danmark til deres hjemland, får i følge TV2 den såkaldte reintegrationsydelse. Det er en livsvarig ydelse, som udlændinge kan få del i, når de rejser hjem, hvis de er 55 år og har haft opholdstilladelse i Danmark i mindst fem år. Ydelsen, som er på mellem 2800 kroner og 4400 kroner om  måneden, kan også udbetales til personer, der er fyldt 50 år, hvis deres helbred skønnes at være så dårligt, at de ikke kan skaffe sig et forsørgelsesgrundlag i hjemlandet.

TV2 fortæller i en artikel om en af modtagerne. Det er 66-årige Fadil Kamesnicanin fra Serbien, der kom til Danmark som flygtninge for 20 år siden, men som i sommer besluttede at rejse hjem til Serbien. Fadil fik ca. 140.000 kroner i repatrieringsstøtte til at rejse hjem plus en række udgifter betalt, men derudover får han nu også 3.600 kroner om måneden i reintegrationsbistand fra Danmark, en ydelse han vil modtage resten af livet.

Artiklen på TV2 kan læses her.

Dansk Folkepartis finans- og miljøordfører Rene Christensen. Foto: Steen Brogaard

DF-ordfører vred over massiv fusk med Kina-pakkers moms

Kinesiske nethandelsbutikker fupper sig uden om dansk moms og truer dansk detailhandel

NETHANDEL | Danskernes handel med kinesiske internet-butikker er nu så stort, at det påvirker danske erhvervsdrivende. Hvor danske virksomheder skal svare moms og afgifter, så snart der handles, er udenlandske virksomheder fritaget, hvis de sender varer til Danmark, der koster mindre end 80 kr. inkl. forsendelse. Massevis af kinesiske virksomheder udnytter dette til at sende varer til Danmark via web-shops som aliexpress.com og wish.com. Ofte tolddeklares varerne forkert, så de optræder som billigere end 80 kr. Det viser prøvekøb som Berlingske har foretaget. Kun i 2 ud af 30 tilfælde var varerne tolddeklareret korrekt.

EU har vedtaget lovgivning, der forpligter Danmark til at afskaffe bagatelgrænsen på 80 kr., men det IT-baserede system, der skulle sikre, at der kunne svares moms, told og afgifter af varerne inden varerne nåede grænsen har vist sig yderst kompliceret at etablere og er derfor forsinket.

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen er ikke tilfreds med de kinesiske virksomheders ageren:

“Det er den mest ulige konkurrence, man kan forestille sig. Hvis du køber noget i Danmark til en krone, skal du betale 25 øre i moms, men hvis du køber noget skrammel ude i Kina til 80 kroner, skal du ikke betale noget. Det er da uretfærdigt,« siger Dansk Folkepartis fi-nansordfører og medlem af skatteudvalget René Christensen til Berlingske.

“Det er den mest ulige konkurrence, man kan forestille sig”

Rene Christensen, finansordfører (DF)
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og EU-kommissær for indre anliggender Ylva Johansson holder et doorstep pressemøde i København. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Regeringen vil lave nyt asylsystem med andre lande uden om EU

EU-kommissær afviser dansk ide om modtagecentre udenfor EU. I stedet vil regeringen samle lande udenom EU-systemet

ASYLSYSTEM | Den danske regeringen hjar ikke opgivet sit ønske om et nyt asylsystem med modtagecentre udenfor EU, selv om EUs nye flygtningekommissær Ylva Johansson mandag skød den danske ide på et møde i København med udlædninge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). I stedet vil regeringen nu gå uden om EU-systemet og prøve at samle en klub af ligesindede, der deler den danske ide.

“Det kan godt være, at det ikke bliver på et fælleseuropæisk niveau, at man opretter modtagecentre uden for Europa, men at det bliver nogle få europæiske medlemslande, der gør det,” Mattias Tesfaye til pressen efter mødet med kommissæren.

“Vi er i dialog med flere landes regeringer. Vi er ikke enige med nogen i alle detaljer. Men vi er mere enige, end jeg havde troet,” sagde han, i følge Kristeligt Dagblad.

Ylva JOhansson havde allerede inden mandagens møde afvist den danske ide, og hun gentog sin afvisning efter mødet: Det er “urealistisk” og ” ikke noget, vi skal fokusere på”, sagde den socialdemokratiske kommissær, som er tidligere svensk minister.

Arkivfoto

Dansk Folkeparti støtter lodsejeres kamp mod højspændingsmaster

Professor opfordrer til, at Energinet imødekommer lodsejernes ønsker til placering af jyke højspændingsmaster

ELLEDNING | Professor i Elektrisk Energiteknik, Claus Leth Bak, foreslår i Jyllands Posten, at Energinet tager naboklager over linjeføringen af det nye elkabel fra Endrup til den tyske grænse til efterretning og tilpasser linjeføringen til klagerne. Claus Leth Bak understreger i avisen, at der ikke er nogen tekniske problemer ved at have en linjeføring, der snor sig gennem terrænet og dermed skulle det ifølge Bak være let at imødekomme klager fra lodsejere. Nogle lodsejere har f.eks. ønsket at højspændingsledningerne føres igennem deres forhave i stedet for baghaven – og det er et teknisk problem kan løses ifølge Bak. Dansk Folkeparti er et ud af tre partier i Folketinget, der støtter lodsejerne i deres kamp mod Energinet.

Den kinesiske techgigant Huawei.

Kinesisk ambassadør truer Tyskland: Udelukkelse af Huawei vil få konsekvenser

Den kinesiske ambassadør i Berlin truer åbent med konsekvenser for bl.a. tysk bilindustri, hvis techgiganten Huawei udelukkes

KINA-PRES | Det er ikke kun Færøerne, som Kina forsøger at true til at vælge den kinesiske techgigant Huawei til sit nye 5G-net. Børsen fortæller i dag, at præcis samme situation lige nu udspiller sig i Tyskland. Her har den kinesiske ambassadør i Berlin således sagt ved et arrangement på en avis, at Kina ikke “bare vil lade stå til”, hvis Tyskland fravælger Huawei.

“Der bliver konsekvenser, hvis Tyskland tager en beslutning, der fører til, at Huawei udelukkes fra det tyske marked,” sagde ambassadør Wu Ken ved arrangementet på avisen Handelsblatt, i følge Børsen. Kina er Tysklands største handelspartner med gensidig handel for 200 mia. euro årligt. Alene den tyske bilindustri eksporterede sidste år for 23 mia. euro til Kina.

Sagen er meget lig Færøsagen, hvor Kinas ambassadør menes at have truet Færøerne med at droppe et frihandelsaftale, hvis Huawei fravælges. Den kinesiske pression fik i sidste uge DFs udenrigsordfører Søren Espersen til at opfordre til at sende de kinesiske pandaer hjem fra Københavns Zoo.

Se Søren Espersens kritik her: Søren Espersen: Send pandaerne hjem til Kina

POLITISK KALENDER – tirsdag den 17. december 2019

Folketingssalen. Foto: Christoffer Regild

11:00 Ydelseskommissionen bliver præsenteret

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterer Ydelseskommissionens kommissorium og sammensætning. Det sker kl. 11 i Beskæftigelsesministeriet. Journalister er velkomne. Nedsættelse af en kommission, der skal se på sammensætning og størrelse af forskellige offentlige ydelser, er en del af det såkaldte forståelsespapir, som er grundlaget for at SF, Enhedslisten og de Radikale gav sin støtte til dannelsen af den socialdemokratiske regering.

EU’s landbrugs- og fiskeriministre drøfter kvoter

EU’s landbrugs- og fiskeriministres rådsmøde fortsætter på anden dag. På dagsordenen er blandt andet fiskerimuligheder for 2020 i Atlanterhavet og Nordsøen.

Møde i Folketingssalen, bl.a.:

Forespørgsel til statsministeren om USA’s udenrigs- og sikkerhedspolitiske engagement i Grønland.

Af Søren Espersen (DF) og Morten Messerschmidt (DF): “Vil statsministeren redegøre for, hvordan regeringen agter at forholde sig til USA´s markant stigende udenrigs- og sikkerhedspolitiske engagement i Grønland, som Berlingske Tidende i en række artikler har beskrevet, kommentere vedvarende forlydender om, at der på højt plan forhandles udenrigs- og sikkerhedspolitik direkte mellem repræsentanter for Grønlands Selvstyre og højtstående repræsentanter for præsident Trumps administration, og redegøre for regeringens initiativer i forhold til dansk forsvars fremtidige tilstedeværelse i og omkring Grønland?”

Forespørgsel til sundheds- og ældreministeren om prioriteringer på ældreområdet

Af Jane Heitmann (V), Karina Adsbøl (DF) og Per Larsen (KF): Hvad kan ministeren oplyse om regeringens finanslovsprioriteringer for demensområdet og fortsættelsen af den eksisterende demenshandlingsplan?

TWITTER & FACEBOOK

DFs formand Kristian Thulesen Dahl sender en hilsen til Uffe Elbæk, som mandag bekendtgjorde, at han stopper som leder af Alternativet:

DFs retsordfører Peter Skaarup kommenterer regeringens forslag om begrænsninger i salget af lattergas: