Søren Espersen: Send pandaerne hjem til Kina

0
2860
Søren Espersen på YouTube - iført en traditionel mandarinhat fra Kina.

Sagen om Kinas pres på Færøerne får DFs udenrigsordfører til et foreslå, at pandaerne i Københavns Zoo sendes retur til Kina. “Så er vi igen en fri og selvstændig nation,” siger han på YouTube

Pandaerne i Københavns Zoologiske Have skal retur til Kina nu. Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen, som i en video på Youtube opfordrer den danske regering til at skille sig af med de to sort-hvide bjørne,som er udlånt af Kina formedelst 6 millioner kroner om året. Opfordringen kommer efter, at det er blevet afsløret, at Kina har forsøgt at true Færøerne til at vælge det kinesiske telegigant Huawei til sit 5G-net.

“Jeg synes vi skal sende de to panader hjem til Kommunistkina, og jeg skal nok selv stå i lufthavnen og vinke, når de tager afsted fra Kastrup. For når de er ude af landet, så har vi beviset på, at vi igen har en fri og selvstændig nation, der ikke lader os trække rundt af kommunistkina,” siger Søren Espersen på vidoen.

I følge en samtale mellem departementschef Heralvur Joensen og den færøeske miljø- og erhvervsminister Helgi Abrahamsen, som tv-stationen Kringvarp Føroya fik båndet, har Kinas ambassadør i Danmark truet med at opsige en frihandelsaftale med Færøerne, hvis ikke de valgte Huawei. Det er ganske enkelt skandaløst, siger Søren Espersen:

“Det er så modbydeligt, som noget kan være,” siger DF-ordføreren og fortæller, at han i årevis selv har oplevet, hvordan Kina bruger trusler og chikane, hvis ikke landet får sin vilje.

“Vi er nødt til at sætte en stopper for Kommunistkina nu. Det bliver dyrt, selvfølgelig, men vores erhvervliv må finde andre lande at handle i. Vi skal ikke handle med Kina, hvis der følger betingelser med,” siger Søren Espersen i videoen, som kan ses her: