Islamistisk tv-station: “Dræb de homoseksuelle”

0
5057
tv-værten Hala Samir tordner mod homoseksuelle på tv-stationen Watan, som sender fra Tyrkiet.

Hvis man skulle have været i tvivl om islamisters ønske om at udrydde alle homoseksuelle, så kan man se et indslag fra den arabiske tv-station Watan.

Filmen spreder sig via Twitter – både blandt tilhængere af dets budskab om at alle homoseksuelle skal dræbes og i mere tolerante kredse. Her kan man se en forholdsvis kendt tv-vært Hala Samir bred og mægtig udstede dødsdomme på stribe.

”Hvis du finder homoseksuelle mænd, så dræb både den aktive og den passive. Lad være med at spørge, hvem er aktiv og hvem der er passiv. Dræb dem begge,” lyder det fra hende. Her refererer hun til den levede virkelighed i Mellemøsten, hvor der er størst afsky mod den passive part – men hvor den aktive ofte risikerer en hårdere straf.

“Lad være med at spørge, hvem er aktiv og hvem der er passiv. Dræb dem begge”

Faktisk er selve koranen relativt afdæmpet. Her tales der om, at homoseksuelle skal straffes, men hvordan siger koranen ikke. Samtidig understreges det, at hvis en homoseksuel mand angrer sine gerninger, skal han tilgives.

Koranen selv gælder som Guds ord blandt rettroende muslimer. På næste trin i rangstigen er Hadith eller profeten Muhammeds egne udsagn – sådan som de er blevet skrevet ned af hans egne disciple. Heriblandt hans egen svigersøn, der senere blev kendt som kaliffen Ali.

Han har en særlig stjerne blandt shia-muslimer og tillægges meget aggressive holdninger – også til homoseksuelle. Og det er blandt andet ham, som tv-værten Hala Samir her tager til indtægt for sin egen vrede. Hun citerer ham for at de skal brændes levende og hun skelner ikke mellem mænd og kvinder – lesbiske skal lide samme død.

Interessant her er, at hun her også citerer Abu Bakr for at dele samme flammende hævnlyst. Det er uklart om hun her referer til en tidlig muslimsk leder, der også var en af Muhammeds mange svigerfædre – eller om hun mener den mest kendte leder af IS. Det muslimske broderskab søger ofte at rekruttere de samme typer, som tidligere endte hos IS.

Dræb både den passive og den aktive deltager, lyder det fra tv-værten Hala Samir.

Vrede i eksil

TV-stationen Watan (ordet betyder nation eller hjemland) er kontrolleret af det muslimske broderskab, der historisk har haft sit center i Egypten. Her er broderskabet nu forbudt, men stationen sender fra Tyrkiet, hvor broderskabet stadig tolereres. Dens ofte ekstreme budskaber konkurrerer med IS, men følges af flere.

Virkeligheden kan være lige så grum som Hala Samir. I de shiamuslimske hovedland Iran bliver homoseksuelle hængt i lygtepæle eller fra byggekraner – i de første tredive år af det nuværende regime blev mellem 4000 og 6000 dræbt. I sunniernes højborg Saudi-Arabien sker det mere sjældent – her er straffen halshugning.

Kilder: Watan TV, Haaretz, Koranen.