IS-kriger tog på sygeorlov hjemme i Østrig

0
2196
IS-krigere i Syrien. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

Hvordan kunne det gå til, at en ledende IS-kriger midt under kampene i Syrien kom til Wien, hvor han plejede et skudsår for at senere at vende tilbage til fronten?

Der er flere spørgsmål end svar i historien om den mand, østrigske medier omtaler som Azad G. Man ved, at han har en tyrkisk baggrund, men har boet i flere omgange i Østrig. Og man ved at han allerede i 2013 tog til Syrien for at kæmpe med terrorgruppen IS – og at han året efter kom såret tilbage.

Den gang kom han i myndighedernes søgelys – formentlig på grund af sit skudsår. Men af ukendte grunde blev sagen henlagt. Azad G. kunne derfor i 2015 vende tilbage til sine kammerater i Syrien og tage del i deres brutale kampe.

Som avisen Krone skriver, så er det heller ikke kendt, om han blev behandlet for sine sår på det offentliges regning. Eller om han igen i Wien fik socialhjælp. Eller om familie og sympatisører hjalp ham med penge.

I dag viser han en anden side af sig selv. I et interview med østrigsk fjernsyn siger, at han fortryder sine handlinger og at alle vil acceptere, at han nu angrer. Det gjorde han ikke i 2014, da han kom tilbage fra kampene.