Børn støtter IS i flygtningelejr: “Vi kommer og slagter jer”

0
9520
Sky-reportagen fra Al Hol-lejren kan ses på YouTube. Man kan bl.a. møde denne dreng, som erklærer sin støtte til IS. "Vi kommer og slagter jer," siger han. Screenshot fra YouTube.

Mens Tyrkiet er begyndt at sende IS-fanger tilbage til Europa, stiger frygten for at IS genopstår i Syriens kaos. Særligt ved flygtningelejren al-Hol er der opstået et nyt IS

Et tv-hold fra Sky News var taget til flygtningelejren lige efter at det var blevet kendt, at lederen af IS, Abu Bakr al-Baghdadi, var omkommet. De fandt at det langt fra havde fået flere af kvinderne i lejren til at vende sig væk fra IS, tværtimod. Og også deres børn var mere hadske og uforsonlige.

Det mest rystende var et interview med en dreng på omkring 10 år med barberet hoved og stirrende øjne. Drengen svor, at han og andre IS fra vil komme og slå alle ihjel. Han var så velskolet i islamistisk tankegang, at han opfordrede sine fremtidige ofre til at angre deres synder.

Hele indslaget kan ses her:

I oversættelse sagde drengen, efter at han med koranens ord havde anbefalet både tv-holdet og alle seere at angre ens synder:

”Vi vil dræbe jer, slagte jer. Vi vil slagte jer.”

Som man kan se i indslaget, kiggede han uden at blinke direkte i kameraet, som om han ikke bare mente kameraholdet, men alle vantro.

Alles frygt

Journalisten har de store ord fremme, da han starter indslaget. Han præsenterer lejren som det, alle verdensledere burde frygte. Billederne og en række interviews i lejren bekræfter journalistens påstand.

I flygtningelejren al-Hol, som vi også her har fortalt om ved andre lejligheder – læs: IS regerer bag pigtråd – er der omkring 70.000 fanger. Ingen kender det rigtige tal, da der ikke bliver ført regnskab. De fleste er kvinder, der kæmpede for IS, og deres børn.

Kvindernes svar til journalisten var endnu mere hadske end hvad man har hørt ved tidligere besøg i lejren. En engelsktalende kvinde nægter at svare andet end fra Dawlat al-Islam (IS), når hun bliver spurgt om, hvor hun kommer fra. En anden erkender, at hun har kendt til de mange grusomheder, som IS stod for – men hun slår bare ud med hånden: Hvorfor skulle hun beklage dem, når hun må leve i sådan en beskidt lejr.

Så kvinderne vil kæmpe videre. Og lidt derfra er en anden fangelejr, der huser mandlige fanger fra IS. Så hvis kurderne, der stadig bevogter lejrene, vælger at flygte under de fortsatte tyrkiske angreb, så er mange af de mest hadske af IS-tilhængerne igen på fri fod.