iPads i julegave til plejehjem i Ringsted

0
1689
DF Ringsteds næstformand Lotte Birkestrøm og formand Jeanie Nørhave på vej med gaver til de lokale plejehjem.

DF kæmpede i årets budgetforhandlinger i Ringsted for iPads til plejehjemsbeboerne. Det blev ikke vedtaget, men nu har partiets lokalforening i stedet valgt at donere tre iPads til byens tre plejehjem, så de ældre nemmere kan komme i kontakt med pårørende

Den stigende coronasmitte i hele landet er en alvorlig udfordring for mange plejehjem og deres beboere. Mange steder bliver der lukket helt ned for besøg pga. risikoen for smitte, og det efterlader mange plejehjemsbeboere i en ulykkelig situation. For mange af dem er julen et højdepunkt, hvor de tilbringer tid sammen med familien.

Ringsted Kommunes tre plejehjem Ortved, Knud Lavard Centret og Solbakken er ingen undtagelse, men de fik tirsdag en særlig julegave.

Dansk Folkepartis lokalforening i Ringsted har nemlig besluttet at donere en iPad til hver af de tre plejehjem, så de ældre også kan komme i kontakt med deres familie og pårørende virtuelt som et supplement til de fysiske besøg. Partiet havde tidligere på efteråret – i forbindelse med budgetforhandlingerne – et forslag fremme om iPads på plejehjem, som ikke blev vedtaget.

“Vi ved at der er en utryghed på plejehjemmene i øjeblikket i forhold til besøg op til jul pga coronarestriktionerne. Og der er i forvejen et stort ønske hos mange om oftere kontakt til familien,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand i Ringsted, Per Nørhave, og fortsætter:

“Vi var ærgerlige over at vi ikke fik de andre partier med på vores forslag, da vi forhandlede budget. Derfor giver lokalforeningen i stedet vores ældre medborgere på de tre plejehjem en lille julegave,” siger Per Nørhave.

Lokalforeningen har været i kontakt med lederne på de tre plejehjem, som med glæde tager imod julegaven. iPadsene er blevet overrakt af lokalformand Jeanie Nørhave og næstformand Lotte Birkestrøm tirsdag formiddag.