Hvidovre: Flertal afviser DF-forslag om Dannebrog i byrådssalen

0
2418
Arkivfoto

Dansk Folkeparti i Hvidovre forsøgte forgæves at få opbakning til et forslag om at opstille en dannebrogsfane i byrådssalen

”Dannebrog er et fælles og samlende symbol for alle danske”.

Sådan skrev Dansk Folkeparti i et forslag, som blev behandlet på sidste møde i Hvidovre byråd, der fandt sted den 15. december. Forslaget gik ud på, at der skal opstilles en dannebrogsfane i byrådssalen.

Men selv om det lyder indlysende, at Dannebrog samler alle danske, så lykkedes det ikke at samle byrådet om DFs forslag. Venstre og to løsgængere, der er tidligere konservative, stemte for, mens Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og den lokale Liste H sagde nej. Dermed var forslaget stemt ned.

“Under ikke DF en sejr”

Begrundelsen for at sige nej var blandt andet, at det er svært at finde plads til Dannebrog i byrådssalen i Hvidovre. Men det argument giver DFs viceborgmester Mikkel H. Dencker ikke meget for.

”Man kunne sagtens have fundet en god løsning. Jeg havde forestillet mig en fane, der kunne stå i den ene side i byrådssalen. Det ville have fungeret fint. Men man sagde nej, fordi det kunne have været udlagt som en sejr for Dansk Folkeparti. Flere partier under os ikke en sejr, og Socialdemokratiet stemmer som udgangspunkt kun for sine egne forslag,” siger Mikkel Dencker.

Mikkel Dencker, 1. vicdeborgmester i Hvidovre Kommune og tidl. folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Han håber, at forslaget kan komme i spil igen efter kommunalvalget, hvor den politiske situation i Hvidovre kan være forandret. Men det ærgrer DF-politikeren, at forslaget ikke kunne vedtages i 2020. For så havde det været en fin markering af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920, mener han. Som DF skrev i det nu forkastede forslag:

”I Sønderjylland var det som bekendt ikke muligt at flage med Dannebrog i de 56 år under fremmed herredømme. Derfor har Dannebrog er særlig betydning for mange sønderjyder og vi ønsker at markere, at det nu er 100 år siden sønderjyderne atter fik fri adgang til at flage med Dannebrog”.

I flere andre kommuner er det lykkedes DF at samle flertal for Dannebrog i byrådssalen. Senest i Syddjurs Kommune, hvor 24 ud af 27 byrådsmedlemmer sagde ja til DF-forslaget på det seneste møde i december.