Hver fjerde tysker er indvandrer

0
12799
Forbundskansler Angela Merkel holdt i weekenden "åbent kansleri" i Berlin - en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor ministerier og andre politiske intitutioner åbner dørene for befolkningen. Merkel er nu kansler for en nation, hvor hver fjerde er migrant eller har migrantbaggrund. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP

Antallet af migranter sætter ny rekord i Tyskland – 20,8 millioner mennesker er født udenfor Tyskland eller er børn af indvandrere

Sammenlignet med danske tal så har tyskerne taget imod dobbelt så mange migranter. De seneste tal for Danmark viser knap 800.000 indvandrere og deres børn – svarende til 13,7 procent. Det tyske tal er 25,5 procent.

Tallene kom onsdag fra det tyske statistikkontor, Statistisches Bundesamt. Det viser en samlet stigning i migranter i Tyskland på 2,5 procent for et år. Det svarer i runde tal til hele befolkningstilvæksten i Tyskland, der nu har rundet 83 millioner indbyggere.

Familiesammenføringer

Næsten halvdelen af alle nye migranter kommer af familiære grunde, herunder familiesammenføringer. Personer, der søger asyl, udgør 15 procent af de nye i Tyskland. Heraf kommer halvdelen fra Mellemøsten.

Knap tyve procent siger, de er kommet for at arbejde. Kun fem procent af de nye tyskere kommer for at studere. Her kommer 40 procent fra andre europæiske lande og næsten lige så mange fra Asien.

En del af migranterne i Tyskland gælder som tyske, da de er efterkommere fra tyskere i udlandet – for eksempel i Rusland. Med i statistikken over migranter er også tyskere, der har boet i udlandet, men som nu vender hjem.