Trumps vælgere støtter ideen om at købe Grønland

0
2753
USAs præsident Donald Trump, præsidentfruen Melania Trump (R) og deres søn Barron Trump (L), da de søndag returnerede til Det Hvide Hus efter to uger i Trump's golfklub i New Jersey. Foto: Eric BARADAT / AFP

En ny meningsmåling viser, at den amerikanske præsident Donald Trump har opbakning fra sine egne vælgere til sin ide om at købe Grønland

Det er udsigten til Grønlands råstoffer og til landets stadig større geopolitiske betydning, der tæller for de amerikanske vælgere. Omvendt er hverken demokratiske eller republikanske vælgere begejstrede for ideen om endnu en amerikansk forbundsstat. Dermed ville Grønland i givet fald få en lavere status.

Mens der er flertal til ideen blandt dem, der nok vil stemme på Trump ved næste valg, er det samlede billede mere mudret. I alt siger 41 procent nej til et køb af Grønland, mens 30 procent er for. Dermed er der en meget markant gruppe på 29 procent, der ikke har besluttet sig endnu – og som kunne blive begejstret for ideen, hvis Donald Trump og hans folk sælger den bedre end i dag.

Tallene stammer fra en måling, som Rasmussen Reports har foretaget. Instituttet plejer at være bedre til at forudsige stemningen på den amerikanske højrefløj end de andre institutter, der laver meningsmålinger.