Hver anden dansker enig med Messerschmidt: “Salmesang skal være en selvfølge i folkeskolen”

0
2238
Morten Messerschmidts udsagn om at "salmesang skal være en selvfølge i folkeskolen og ikke kun i forbindelse med konfirmationsforberedelse" får opbakning fra 49 procent af danskerne. Foto: Carsten Lundager

49 procent af danskerne er enige i Morten Messerschmidts udsagn om, at det skal være en selvfølge at synge salmer i folkeskolen, viser meningsmåling i Kristeligt Dagblad

Salmesang skal være en naturlig del af folkeskolen. Det mener halvdelen af danskerne, i følge en meningsmåling, som YouGov har lavet for Kristeligt Dagblad.

Her erklærer 49 procent sig enige med DFs næstformand Morten Messerschmidt. Han har i et interview i Politiken udtalt, at “salmesang skal være en selvfølge i folkeskolen og ikke kun i forbindelse med konfirmationsforberedelse”.

1299 repræsentativt udvalgte danskere er blevet spurgt, hvad de mener om Messerschmidts udsagn. 26 procent erklærer sig helt enige og 23 procent erklærer sig delvist enig. 30 procent er helt eller delvist uenige, mens 18 procent hverken er enige eller uenige. 2 procent “ved ikke”.

Flre partier bakker op

Morten Messerschmidt siger til Kristeligt Dagblad, at han ikke vil gøre salmesang obligatorisk via et lovindgreb. Han opfordrer i stedet til, at salmesang bliver en naturlig ting i skolen.

Det forslag er undervisningsordførere fra flere andre partier enige i. Den konservative Mai Mercado siger til Kristeligt Dagblad:

“I Konservative synes vi, at det ville være vidunderligt, hvis salmesang bliver hverdag i folkeskolerne. Det er fantastisk at synge vores skønne salmer, og det ville være godt, hvis flere skoleelever stiftede bekendtskab med dem på daglig basis. Men vi skal ikke tvinge skolerne til at synge salmer”.

Den radikale Lotte Rod og Venstres Ellen Thrane Nørby ser også gerne, at der bliver sunget mere i skolen.

Dansk Folkeparti rejste i sidste folketingssamling et beslutningsforslag om obligatorisk morgensang i folkeskolen og gymnasiet. Forslaget blev dog afvist af de øvrige partier minus Nye Borgerlige, der undlod at stemme.