Hvad sker der, Sverige: Ledende politiker boede sammen med pædofil

0
2170
Frederick Federley ses her fra en politisk kampagne for Centerpartiet.

Han var en af Sveriges mest populære politikere og nu er han foragtet. Frederick Federley er sygemeldt, efter at det kom frem, at han boede sammen med en mand, der er dømt for overgreb på børn

Han er anden næstformand i sit parti, det lille midterparti Centerparti. Men Frederick Federleys popularitet gik længere end det. Ved valget til Europa parlamentet sidste år var han den svenske politiker, der fik tredjeflest stemmer – og i den liberale gruppe i parlamentet fik han en ledende rolle.

Alt sammen noget, der nok er fortid. Hans partiformand Annie Lööf har ikke kunnet diskutere sagen med sin næstformand, der siger, at han er syg og deprimeret. Men hun siger til svenske medier, at tilliden til Federley er slemt medtaget.

Historien brød i sladderhjemmesiden stoppapressarna.se, men der gik et par dage, inden de store medier samlede historien op. Så utrolig var historien om den pæne politiker.

Gik selv til politiet

Det er uklart, hvor meget Federley kendte til sin sambos fortid og hans domme, der ikke kun omfatter sexforbrydelser. Men noget må have naget ham, for allerede i september gik han – ifølge svenske medier – til politiet. Hans anliggende var angiveligt at undgå selv at komme i et register hos politiet.

Juridisk er det måske det mest belastende for Federley, for her skal han have brugt sin prestige som EU-politiker til at lægge pres på politiet. Samtidig viser sagen, at politikeren kendte til sin sambos ubehagelige sider langt tidligere end hvad han nu ellers skriver på de sociale medier. Samboen, der er dømt for 22 voldtægter mod børn, forlod deres fælles bolig på en romantisk gård i Dalarna samtidig med at historien kom frem.

Frederick Federleys opslag om sagen på sin Facebookside.

Og den historie fortsætter med at rulle. Mediernes research i hans omgangskreds har vist, at han været tæt på to andre dømte pædofile. Den ene skal han mødtes med flere lejligheder og under ganske intime former.

Den anden er en mere celeber sag. Det drejer sig om en tidligere politiker fra Norge, der nu sidder fængslet i Bruxelles. De to skal have kendt hinanden fra EU kredse og mødtes også til bøssefester og på byens klubber.

Selv fortalte Federley som 23-årig, at han var bøsse. Han var gift med en anden mand i otte år og de to skaffede sig et barn. Det hjalp hans popularitet, at han selv tog forældreorlov.

Kilder: Expressen, SVT, stoppapressarna.se, Aftonbladet