DF: Minkavlerne skal have kompensation nu

0
1528
Alle mink er nu aflivet i Danmark, men minkavlerne har stadig ikke fået kompensationen for at nedlægge deres virksomheder. Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix

Regeringen og Folketingets partier er snart enige om kompensation til minkavlerne. Hvornår de får denne økonomiske hjælp, skal dog først besluttes af EU-Kommissionen. Ifølge erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) har regeringen travlt.

De danske minkavlere har brug for akut økonomisk hjælp, efter at regeringen beordrede alle mink slået ihjel. De skal betale regninger for 2020, og der er store driftstab for de mink, der er blevet destrueret og kørt ned i et hul. Det skrev Politiken torsdag.

En aftale om kompensationen skulle være tæt på. I følge Politiken er regeringen indstillet på at kompensere minkavlernes tabte indtægt i op til 10 år ude i fremtiden. Men selv om der snart lander en aftale, så kan det blive både jul og nytår, inden kompensationen kommer. Aftalen skal nemlig vurderes af EU-Kommissionen, der skal vurdere, at om aftalen overholder de europæiske regler om statsstøtte og overkompensation.

DF’er: Regeringen har travlt

Formanden for minkavlerne, Tage Pedersen, siger til Politiken, at det haster med at få sendt den økonomiske hjælp ud. Det er erhvervsordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti helt enig i.

”Min opfattelse er, at regeringen virkelig ikke er kommet ret langt med spørgsmålet om kompensation de seneste 14 dage. De siger, de har beregninger på det ene og det andet, men ude i landet står der altså minkavlere, som her per 1. december skal betale løn og faste udgifter,” siger Hans Kristian SKibby – og fortsætter:

”Nogle af dem, jeg har talt med, oplever nu, at banken ikke længere vil give kredit. De frygter at gå fra hus og hjem, inden der lander en aftale om kompensation. Så regeringen bør have meget travlt”.

Hans Kristian Skibby, erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard